Ειδήσεις

Published on March 29th, 2013 | by fileto

0

Τούρκοι ήθελαν την διανομή φυσικού αερίου στη Θράκη

Κοιπρακτική εταιρεία στην οποία συμμετείχαν τουρκικών συμφερόντων επιχειρήσεις, κατέθεσε προσφρορά για την ΕΠΑ Αν. Μακεδονίας και Θράκης η οποία βρίσκεται στο συρτάρι των αρμοδίων για την παραχώρησή της.
Όπως όλα δείχνουν λόγω χαμηλού ενδιαφέροντος στον διαγωνισμό που προκήρυξε η ΔΕΠΑ τον περασμένο Απρίλιο, το όλο εγχείρημα πάει στις καλένδες.
Έτσι το μηδενικό πρακτικά ενδιαφέρον, είχε να κάνει με το μικρό σχετικά χρονικό διάστημα κατά το οποίο ο επενδυτής θα είχε το αποκλειστικό δικαίωμα για την ανάπτυξη και λειτουργία του συστήματος διανομής. Διάστημα, το οποίο σε καμία περίπτωση δεν μπορούσε να εγγυηθεί την απόσβεση των επενδύσεων στις οποίες θα προέβαινε. Ιδίως όταν σύμφωνα με τις αρχικές εκτιμήσεις της ίδιας της ΔΕΠΑ, η ετήσια κατανάλωση θα κυμαίνονταν σε χαμηλά συγκριτικά επίπεδα, τα πρώτα χρόνια λειτουργίας των ΕΠΑ.

Πάντως, σύμφωνα και με πληροφορίες από τη ΔΕΠΑ, η προκήρυξη διαγωνισμών για τις νέες ΕΠΑ έχει παγώσει για την ώρα και εν όψει ολοκλήρωσης της διαδικασίας ιδιωτικοποίησης της εταιρείας.

Έτσι η όποια σχετική κίνηση θα πρέπει να αναμένεται προς το τέλος του χρόνου, καθώς για τη μεταβίβαση της ΔΕΠΑ θα απαιτηθεί η άδεια των γενικών διευθύνσεων Ανταγωνισμού και Ενέργειας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι στην περιοχή μας συνολικά 150 χιλιόμετρα δικτύου μέσης και χαμηλής πίεσης, υπάρχουν ως μελέτη στην ΕΠΑ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, η οποία θα έχει δραστηριότητα στους νομούς Δράμας, Καβάλας, Ξάνθης, Έβρου και Ροδόπης.

πηγη: Euro2day


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑