Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on August 20th, 2023 | by fileto

0

Ενεργοποίησαν την υπηρεσία Copernicus

– Εικόνα με τις καμένες εκτάσεις

Μάχη με τις φλόγες εξακολουθούν να δίνουν οι επίγειες και εναέριες πυροσβεστικές δυνάμεις, που επιχειρούν στην περιοχή, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τα πύρινα μέτωπα, τα οποία για δεύτερο 24ωρο κατακαίουν οικισμούς του δήμου Αλεξανδρούπολης. Οι ζημιές που έχουν εκδηλωθεί σε σπίτια, αποθήκες και αυτοκίνητα σε οικισμών από τη φωτιά που καίει από τα ξημερώματα του Σαββάτου 19 Αυγούστου στην Αλεξανδρούπολη, είναι ανυπολόγιστες.

Η Διεύθυνση Σχεδιασμού και Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, ως Εθνικό Σημείο Επαφής, παράλληλα ενεργοποίησε την Υπηρεσία Copernicus/Emergency Management Service – Mapping της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με στόχο την παραγωγή χαρτογραφικών προϊόντων και δεδομένων για περιοχές του Δήμου Αλεξανδρούπολης της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου, οι οποίες επλήγησαν από την καταστροφική πυρκαγιά πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το Σάββατο 19 Αυγούστου στην Μελία.

Να σημειωθεί ό,τι τα δεδομένα καθώς και τα χαρτογραφικά προϊόντα της Υπηρεσίας Copernicus Emergency Management Service/Mapping, αναμένεται να διατεθούν άμεσα από τη Διεύθυνση Σχεδιασμού και Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς δωρεάν, με στόχο την καλύτερη δυνατή διαχείριση του έργου τους.

ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΕΦΗΣ ΑΧΤΣΙΟΓΛΟΥ

Μια άλλη μεγάλη πυρκαγιά, αυτή τη φορά στην ακριτική Αλεξανδρούπολη, και η κυβέρνηση είναι απούσα

Η φωτιά καίει ανεξέλεγκτη σπίτια, δασικές εκτάσεις και θρησκευτικούς χώρους. Οι πολίτες αισθάνονται για μια ακόμη φορά απροστάτευτοι απέναντι σε μια πρωτόγνωρη κυβερνητική απραξία.

Προέχει η κατάσβεση και η στήριξη των κατοίκων. Επείγει όμως εξίσου να γίνει επιτέλους μια σοβαρή συζήτηση για τις πολιτικές ευθύνες της κυβέρνησης και τα σχέδια δασοπροστασίας.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑