Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on July 6th, 2022 | by fileto

0

Απάτες και Ξάνθη και Κομοτηνή με σάιτ “καθρέφτη”

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αστυνομικών Αρχών για την ταυτοποίηση άγνωστων μέχρι στιγμής δραστών, οι οποίοι την 4-7-2022 εξαπάτησαν ημεδαπή στην Ξάνθη.

Συγκεκριμένα, οι δράστες προσποιούμενοι τους αγοραστές προϊόντος από την παθούσα επικοινώνησαν τηλεφωνικά μαζί της και με το πρόσχημα ευκολότερης πληρωμής για την ανωτέρω αγορά, απέστειλαν μήνυμα (sms) που περιείχε υπερσύνδεσμο (link) ο οποίος προσομοίαζε με τράπεζα.

Η παθούσα ακολούθησε τον σύνδεσμο, καταχωρώντας τους προσωπικούς της κωδικούς με αποτέλεσμα οι δράστες να αποκτήσουν πρόσβαση σε τραπεζικό της λογαριασμό και να αφαιρέσουν το χρηματικό ποσό των 11.000 ευρώ. Την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Ξάνθης.

Και άλλη απάτη στην Κομοτηνή

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αστυνομικών Αρχών για την ταυτοποίηση άγνωστων μέχρι στιγμής δραστών, οι οποίοι την 4-7-2022 εξαπάτησαν ημεδαπό στην Κομοτηνή.

Συγκεκριμένα, οι δράστες επικοινώνησαν τηλεφωνικά με ιδιοκτήτη καταστήματος με το πρόσχημα καταβολής χρημάτων για αγορά προϊόντος, ενώ ταυτόχρονα απέστειλαν υπερσύνδεσμο (link) τον οποίο ο παθών ακολούθησε, καταχωρώντας τους προσωπικούς του κωδικούς με αποτέλεσμα οι δράστες να αποκτήσουν πρόσβαση σε τραπεζικό λογαριασμό και να αφαιρέσουν το χρηματικό ποσό των 3.450 ευρώ.

Την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Κομοτηνής.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑