Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on September 29th, 2023 | by fileto

0

Έπιασαν “εισπράκτορα” σπείρας απατεώνων στην Καβάλα

Εξιχνιάσθηκε άμεσα έπειτα από επιστάμενες έρευνες των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας, υπόθεση απάτης που διαπράχθηκε την Πέμπτη (28-9-2023) το απόγευμα σε βάρος ηλικιωμένης ημεδαπής, στην πόλη της Καβάλας.

Συνελήφθη βραδινές ώρες της ίδιας ημέρας στην Καβάλα, από τους παραπάνω αστυνομικούς μία αλλοδαπή – μέλος συμμορίας, σε βάρος της οποίας σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση και της απάτης. Η σχετική δικογραφία περιλαμβάνει και άγνωστους συνεργούς της που αναζητούνται.

Αναλυτικότερα, άγνωστος δράστης, προσποιούμενος τον ιατρό, επικοινώνησε τηλεφωνικά με την ανωτέρω ημεδαπή στην Καβάλα και με το πρόσχημα ότι η κόρη της έχει τραυματισθεί και χρειάζεται άμεση πραγματοποίηση χειρουργικής επέμβασης, κατάφερε να την πείσει  να μεταβεί σε προκαθορισμένο σημείο της πόλης και να παραδώσει στην αλλοδαπή συνεργό του το χρηματικό ποσό των 12.500 ευρώ.

Έπειτα από καταγγελία του περιστατικού πραγματοποιήθηκε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, κατά τη διάρκεια της οποίας εντοπίστηκε η παραπάνω δράστιδα σε οικία όπου διέμενε προσωρινά στην Καβάλα, ενώ σε έρευνα που ακολούθησε βρέθηκαν στην κατοχή της και κατασχέθηκαν το αφαιρεθέν χρηματικό ποσό, το οποίο  αποδόθηκε στην δικαιούχο του, ένα κινητό τηλέφωνο και είδη ένδυσης.

Η συλληφθείσα θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας, ενώ η αστυνομική έρευνα και η προανάκριση, συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφάλειας Καβάλας, για την ταυτοποίηση των συνεργών της και την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑