Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on August 24th, 2023 | by fileto

0

Σύσκεψη Ροδόπης στην ΠΑΜ-Θ;

ΑΠΟΥΣΙΑΖΑΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΑΠΟ ΕΒΡΟ ΚΑΙ ΚΑΒΑΛΑ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΠΟΥ ΔΟΚΙΜΑΣΤΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 23 Αυγούστου στην έδρα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στην Κομοτηνή μεταξύ του Περιφερειάρχη ΑΜΘ Χρήστου Μέτιου, του Υφυπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστου Τριαντόπουλου και του Υφυπουργού Μακεδονίας-Θράκης Στάθη Κωνσταντινίδη, με τη συμμετοχή επίσης Αντιπεριφερειαρχών από τη Ροδόπη, του Δημάρχου Ιάσμου, της Πυροσβεστικής, του Στρατού και υπηρεσιακών στελεχών της Περιφέρειας.

Βασικό θέμα της σύσκεψης ήταν τα μέτρα στήριξης των πολιτών που έχουν πληγεί από τις πυρκαγιές των τελευταίων ημερών στην Περιφέρεια ΑΜΘ.

Αποφασίστηκε οι διαδικασίες να κινηθούν γρήγορα με τη συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων, τόσο για την κάλυψη των άμεσων αναγκών, όπως για παράδειγμα της στέγασης των πληγέντων, της εξασφάλισης ζωοτροφών στους κτηνοτρόφους κτλ., όσο και για την οριστική αποκατάσταση των ζημιών που σημειώθηκαν σε σπίτια, επιχειρήσεις, ζωικό και αγροτικό κεφάλαιο, κτηνοτροφικές μονάδες, γεωργικές εγκαταστάσεις κτλ.

Στη σύσκεψη εξετάστηκε επίσης η κατάσταση που επικρατούσε μέχρι εκείνη την ώρα στα μέτωπα των πυρκαγιών της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης.

Νωρίτερα, σε κατ’ ιδίαν συνάντησή τους, οι κ. Μέτιος, Τριαντόπουλος και Κωνσταντινίδης συζήτησαν την κατάσταση σε άλλα σημεία της Περιφέρειας που πλήττονται από πυρκαγιές, ενώ η κατάσταση στα μέτωπα της Π.Ε. Έβρου εξετάζεται καθημερινά στο Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας που πραγματοποιείται στην Αλεξανδρούπολη με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη.

Στη σύσκεψη της Κομοτηνής συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης Νίκος Τσαλικίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Διοίκησης και Οικονομικών Αχμέτ Ιμπράμ, ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων και Ορεινών Περιοχών Τζιχάν Ιμάμογλου, ο Δήμαρχος Ιάσμου Μουμίν Μουμίν, ο Διοικητής της 29ης Μηχανοποιημένης Ταξιαρχίας Πεζικού και Ανώτατος Διοικητής Φρουράς Κομοτηνής Ταξίαρχος Ανέστης Ελευθεριάδης, ο Διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ροδόπης Πύραρχος Κωνσταντίνος Παπάζογλου, ο Διευθυντής Μηχανικού του Δ’ Σώματος Στρατού, ο Διευθυντής του Γραφείου του Υφυπουργού Μακεδονίας-Θράκης, ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας της ΠΑΜΘ κ.ά.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑