Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on October 21st, 2023 | by fileto

0

Γιώργος Πετρίδης για το αποτέλεσμα στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ

Η ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΑΛΑΖΟΝΕΙΑ ΕΦΕΡΕ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟ ΤΟΨΙΔΗ ΝΑ ΚΕΡΔΙΖΕΙ

Σχολιάζοντας το αποτέλεσμα β’ γύρου στην Περιφέρεια ΑΜΘ και τις υπόλοιπες στις οποίες έχασαν οι επίσημοι υποψήφιοι της ΝΔ, ο Γιώργος Πετρίδης πρώην δήμαρχος Κομοτηνής το όνομα του οποίου έπαιζε ως υποψηφίου για τη θέση του περιφερειάρχη και τελικά κατέβηκε στις εκλογές ώς απλός υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με την παράταξη του Δαμιανού Καγγελίδη που υποστηρίχθηκε από το ΠΑΣΟΚ, σημείωσε: «αποδείχτηκε ότι η κυβερνητική αλαζονεία του Κ. Μητσοτάκη και των περί αυτών, τελικά δεν ευνόησε τις πολιτικές στοχεύσεις που είχε η Νέα Δημοκρατία στις περιφερειακές εκλογές, γιατί ο κόσμος -εκ του αποτελέσματος- ακόμη κι ο κόσμος της ΝΔ, δεν ακολούθησε πιστά, επειδή και μόνο δόθηκαν τα χρίσματα ή ήρθε ο πρωθυπουργός κι οι υπουργοί. Ο κόσμος ψήφισε με τα δικά του κριτήρια».

Ως προς το κυβερνητικό αφήγημα που προσπάθησαν να καλλιεργήσουν υπουργοί της ΝΔ, ότι εάν εκλεγούν περιφερειάρχες με κομματικό πρόσημο της ΝΔ, τότε θα παράξουν καλύτερο έργο και θα συνεργαστούν καλύτερα με την κυβέρνηση, ο αυτοδιοικητικός χαρακτήρισε «μύθο», ότι εάν ένας περιφερειάρχης έχει ίδιο πολιτικό χρώμα με την κυβέρνηση μπορεί να παράξει μεγαλύτερο έργο.

«Καλύτερα πράγματα για τον τόπο του έχει να κάνει ο καλός περιφερειάρχης, ανεξαρτήτου κόμματος» σημείωσε κι εξήγησε ότι άλλωστε το μεγαλύτερο ποσοστό πόρων δεν εξαρτάται από την εκάστοτε κυβέρνηση, αλλά από την απορρόφηση κονδυλίων, όπως ΕΣΠΑ, Ταμείο Ανάκαμψης κι άλλες πηγές.

πηγη: ΧΡΟΝΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑