Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on August 24th, 2023 | by fileto

0

Έπιασαν τους απατεώνες πριν την κοπανήσουν Βουλγαρία

  • Έπεισαν το θύμα τους να αφήσει σακούλα με χρήματα, τιμαλφή και λίρες στην αυλή εκκλησίας

Εξιχνιάσθηκαν έπειτα από επιστάμενες έρευνες των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας, τρεις περιπτώσεις απάτης εκ των οποίων μία τετελεσμένη και δύο σε απόπειρα, που διαπράχθηκαν την 22 και 23-8-2023 σε βάρος ηλικιωμένων ημεδαπών στην πόλη της Καβάλας.

Στο πλαίσιο συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη (23-8-2023) από τους ανωτέρω αστυνομικούς με την συνδρομή αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Κάτω Νευροκοπίου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Δράμας, συνελήφθησαν στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Εξοχής Δράμας  μία αλλοδαπή και ένας ημεδαπός, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση και της απάτης, ενώ η σχετική δικογραφία περιλαμβάνει και άγνωστους συνεργούς τους που αναζητούνται.

Ειδικότερα χθες το πρωί, άγνωστος δράστης επικοινώνησε τηλεφωνικά με ηλικιωμένη ημεδαπή και προσποιούμενος τον αστυνομικό, υπό το πρόσχημα ότι προτίθενται να υποθάλψει συγγενικό της πρόσωπο το οποίο έχει προκαλέσει θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα, την έπεισε να τοποθετήσει σε αύλειο χώρο Ιερού Ναού μία σακούλα που περιείχε χρηματικό ποσό, τιμαλφή και λίρες, η οποία παρελήφθη από την δράστιδα.

Μετά από αναζητήσεις και οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, οι παραπάνω αστυνομικοί, εντόπισαν και συνέλαβαν στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Εξοχής Δράμας τους δράστες οι οποίοι επέβαιναν σε Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο προκειμένου πραγματοποιήσουν έξοδο από την χώρα.

Από τη συνεχιζόμενη αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι την 22-08-2023 στην Καβάλα, οι προαναφερόμενοι δράστες μαζί με άγνωστους μέχρι στιγμής, συνεργούς τους, διέπραξαν, με την ίδια μέθοδο, δύο απόπειρες απάτης σε βάρος ηλικιωμένων.

Στη κατοχή των δραστών βρέθηκαν τα αφαιρεθέντα χρήματα, τιμαλφή και λίρες, τα οποία κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στην παθούσα.

Τέλος, κατασχέθηκαν το ανωτέρω όχημα ως μέσο τέλεσης αξιόποινων πράξεων και  τρία κινητά τηλέφωνα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας, ενώ η αστυνομική έρευνα και η προανάκριση, συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφάλειας Καβάλας, για την ταυτοποίηση των συνεργών τους και την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑