Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on November 20th, 2021 | by fileto

0

Συνεχίζεται η διακίνηση με φορτηγά

Συνελήφθησαν χθες (19-11-2021), σε περιοχές του Έβρου, από αστυνομικούς την Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης δύο (2) αλλοδαποί διακινητές, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, μη νόμιμους μετανάστες.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, χθες το πρωί, στο ύψος του οικισμού Φερών, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φερών πραγματοποίησαν σήμα στάσης στον οδηγό Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, πλην όμως αυτός δεν συμμορφώθηκε και συνέχισε την πορεία του, αναπτύσσοντας ταχύτητα και πραγματοποιώντας επικίνδυνους .

Τελικά οι αστυνομικοί εντόπισαν το όχημα ακινητοποιημένο σε αγροτική οδό και πλησίον αυτού τον αλλοδαπό διακινητή και πέντε μη νόμιμους μετανάστες τους οποίους όπως διαπιστώθηκε μετέφερε παράνομα στην ενδοχώρα.

Σημειώνεται ότι ο οδηγός – διακινητής ο οποίος αντιστάθηκε κατά τη σύλληψη, στερείται άδειας ικανότητας οδήγησης, ενώ το όχημα έφερε πινακίδες κυκλοφορίας για τις οποίες είχε δηλωθεί κλοπή την 19-11-2021 σε αστυνομική υπηρεσία της Θεσσαλονίκης.

Στη δεύτερη περίπτωση, το μεσημέρι της ίδιας ημέρας, στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κήπων, απ ό αστυνομικούς του Τμήματος Διαβατηριακού Ελέγχου Κήπων συνελήφθη ένας αλλοδαπός, ο οποίος μετέφερε παράνομα στο εσωτερικό της χώρας πέντε (5) μη νόμιμους μετανάστες.

Αναλυτικότερα, ο δράστης οδηγώντας Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο (ρυμουλκό μετά ρυμουλκούμενου) , μετέβη στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κήπων προκειμένου να πραγματοποιήσει είσοδο στη χώρα.

Κατά τον ενδελεχή έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί με τη συνδρομή τελωνιακών υπαλλήλων, διαπίστωσαν ότι ο δράστης είχε αποκρύψει στο ρυμουλκούμενο ανάμεσα σε εμπορεύματα πέντε μη νόμιμους μετανάστες, μεταφέροντάς τους με αυτό τον τρόπο παράνομα στο εσωτερικό της χώρας.

Κατασχέθηκαν ένα Ι.Χ.Φ. και ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση για τις δύο υποθέσεις ενεργούν το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Φερών και το Τμήμα Διαβατηριακού Ελέγχου Κήπων.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑