Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on January 30th, 2024 | by fileto

0

Συμβολικός αποκλεισμός Κήπων από αγρότες

Για δύο ώρες και μόνον για τα φορτηγά που μεταφέρουν εμπορεύματα

Σε δίωρο, συμβολικό αποκλεισμό του τελωνείου των Κήπων, και μόνον για τα φορτηγά που μεταφέρουν εμπορεύματα, ανακοίνωσαν ότι θα προχωρήσουν σήμερα το μεσημέρι οι αγρότες του νοτίου Έβρου.

Σύμφωνα με τη χθεσινή απόφασή τους, στη διάρκεια της συνάντησης που πραγματοποίησαν στις Φέρες, τα τρακτέρ συγκεντρώθηκαν αρχικά στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης, στις Φέρες, στον Πέπλο και στο Τυχερό, και στη συνέχεια κινήθηκαν όλοι προς το τελωνείο, που είναι και το τελικό σημείο συγκέντρωσής τους. «Τα προβλήματα και η βιωσιμότητα του τόπου μας μάς οδηγούν στον δρόμο της διαμαρτυρίας, στο δρόμο του αγώνα!», ανέφερε στο κάλεσμά της η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα αγροτών νοτίου Έβρου.


Σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ Ορεστιάδας, ο πρόεδρος του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης, Κώστας Δουνάκης, εξήγησε ότι η κινητοποίηση στο τελωνείο «θα είναι μικρής κλίμακας, με την έννοια ότι δεν πρόκειται για πλήρη αποκλεισμό».

Ο ίδιος ανέφερε πως «μέχρι και σήμερα, οι κτηνοτρόφοι, εκτός από τις 35.000 ευρώ που δόθηκαν για διανομή ζωοτροφών στο σύνολο των πυρόπληκτων κτηνοτρόφων, δεν έχουν πάρει ούτε κιλό ζωοτροφής από το Υπουργείο, και όποια ενίσχυση είχαν ήταν από ιδιώτες».


Εν τω μεταξύ, εχθές συναντήθηκαν ξανά τα διοικητικά συμβούλια των αγροτικών συλλόγων του δήμου Ορεστιάδας (Βύσσας, Τριγώνου, Ορεστιάδας) και αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν συλλαλητήριο με αγροτικά μηχανήματα, στις 11 αύριο (31/01) το πρωί στην κεντρική πλατεία της πόλης. Τα τρακτέρ θα ξεκινήσουν να παρατάσσονται στο κέντρο της Ορεστιάδας από τις 10:30 το πρωί.

Ο αγροτικός κόσμος του νομού αντιδρά στις περικοπές των ενισχύσεων που επιβάλλει η νέα ΚΑΠ, στην ΚΥΑ που αφορά την επιστροφή της επιδότησης ρεύματος των Οργανισμών Εγγείων Βελτιώσεων και διεκδικούν φθηνό αγροτικό πετρέλαιο και ρεύμα, ελάχιστες εγγυημένες τιμές, μέτρα στήριξης των πυρόπληκτων μελισσοκόμων και κτηνοτρόφων και χρηματοδότηση για τη βελτίωση των αγροτικών υποδομών.

πηγη: ΕΡΤ Ορεστιάδας – φωτο αρχειου


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑