Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on November 15th, 2022 | by fileto

0

Η Συνεταιριστική Ασφαλιστική κοντά στα παιδιά του ΔΠΘ

Η Συνεταιριστική Ασφαλιστική αποδεικνύοντας για μια ακόμη φορά την προσήλωσή της στην κοινωνική προσφορά, που αποτελεί θεμελιώδη αξία της, στηρίζει την ερευνητική ομάδα του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης (Democritus Racing Team-DRT).  

Η DRT δραστηριοποιείται στο χώρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού, εκπροσωπεί το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης στους διεθνείς διαγωνισμούς Formula Student, αποτελείται από 55 προπτυχιακούς φοιτητές και σχεδιάζει και κατασκευάζει αγωνιστικά μονοθέσια Formula τα οποία στο τέλος κάθε ακαδημαϊκού έτους αγωνίζονται σε πίστες.

Από το 2017 έως το 2021 η κατηγορία στην οποία συμμετείχε η DRT ήταν αυτή των βενζινοκίνητων οχημάτων (CV), στην οποία κατάφερε, το τελευταίο έτος συμμετοχής της, να κατακτήσει την 6η θέση ανάμεσα σε 27 ομάδες στο διαγωνισμό Formula Student Netherlands, με το βενζινοκίνητο μονοθέσιο της, την «Αργώ». Τον τελευταίο χρόνο πέρασε δυναμικά στην ηλεκτροκίνηση έχοντας ήδη ολοκληρώσει το πρώτο της ηλεκτρικό αγωνιστικό και συμμετάσχει στο διαγωνισμό Formula Student Alpe Adria τον περασμένο Αύγουστο.

Η Συνεταιριστική Ασφαλιστική παρέχει στην DRT την αμέριστη στήριξή της ως Platinum χορηγός εξασφαλίζοντας στην ομάδα τους πόρους για την προμήθεια μηχανολογικού και ηλεκτρολογικού εξοπλισμού που είναι απαραίτητοι για την ολοκλήρωση του μονοθεσίου.

Με ενέργειες όπως αυτή, η Συνεταιριστική Ασφαλιστική στηρίζει έμπρακτα τη δημόσια παιδεία, που είναι πυλώνας προόδου και ταυτόχρονα ένα από τα σημαντικότερα αγαθά της κοινωνίας μας. 

Για τη δράση της στήριξης της DRT, o Διευθύνων Σύμβουλος της Συνεταιριστικής Ασφαλιστικής, Δημήτρης Ζορμπάς, δήλωσε: «Χαρά και υπερηφάνεια είναι τα συναισθήματα που μας κατέχουν για τα επιτεύγματα και τις διακρίσεις της ερευνητικής ομάδας του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης. Αυτά τα παιδιά είναι και δικά μας παιδιά, είναι παιδιά όλων μας.  Η νεολαία μας αποτελεί τον ανθό και το μέλλον της κοινωνίας μας, και η στήριξή τους είναι για εμάς μέγιστη χαρά αλλά και υποχρέωση.  Θα είμαστε κοντά τους με όλες τις δυνάμεις μας».


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑