Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on July 28th, 2023 | by fileto

0

Δυναμική εμφάνιση Έφης Αχτσιόγλου στην Καβάλα

ΟΛΟΣ Ο ΤΟΠΙΚΟΣ ΣΥΡΙΖΑ ΗΤΑΝ ΠΑΡΩΝ

Έχοντας στο επιτελείο της τον καθηγητή Νίκο Μαραντζίδη, αλλά και τον εκρηκτικό Νικόλα Φαραντούρη, καθηγητή Ευρωπαϊκού Δικαίου και Δικαίου της Ενέργειας στο Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς, κάτοχο της Ευρωπαϊκής Έδρας Jean Monnet στο Ευρωπαϊκό Δίκαιο Ανταγωνισμού, Ενέργειας και Μεταφορών η Έφη Αχτσιόγλου που διεκδικεί την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, στην μετά Τσίπρα εποχή, στο πλαίσιο περιοδείας της στη Βόρειο Ελλάδα, μίλησε σήμερα το απόγευμα σε κεντρικό καφέ της Καβάλας.

Η παρουσία των μελών του ΣΥΡΙΖΑ από την Καβάλα θύμιζαν εποχές και εκδηλώσεις όταν ήταν στην κυβέρνηση, ενώ η αποδοχή της υποψηφιότητάς της ήταν καθολική.

Στο πολιτικό σκέλος της ομιλίας της, υπογράμμισε πως κάθε ταξίδι, απαιτεί σχέδιο, τονίζοντας ότι το ερώτημα για τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δεν είναι αν θα στρίψει αριστερά ή στο κέντρο. «Το σχέδιο το οποίο εγώ προτείνω έχει ως προϋπόθεση να αποδεσμευτούμε οριστικά από έναν τρόπο σκέψης που δίνει υπερβολική έμφαση στις ταμπέλες και τους χαρακτηρισμούς, αλλά δεν επενδύει στο περιεχόμενο της πολιτικής. Ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας. Το μεγάλο ερώτημα για τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ της νέας εποχής δεν είναι αν θα στρίψει προς τα αριστερά ή προς το κέντρο. Το ερώτημα είναι κατά πόσο το σχέδιό μας εκφράζει πραγματικά τους ανθρώπους που επιδιώκουμε να εκπροσωπούμε, κατά πόσο το σχέδιο αυτό απαντά σε συγκεκριμένες απαιτήσεις και συγκεκριμένα ερωτήματα με έναν ανάλογα συγκεκριμένο τρόπο», είπε.

Η Έφη Αχτσιόγλου απάντησε στην κριτική ότι θέλει ένα κόμμα εσωστρέφειας, περιγράφοντας τον τρόπο που θα ήθελε να λειτουργεί. «Δεν φαντάζομαι ένα κόμμα που θα ζει και θα αναπνέει στην πλατεία Κουμουνδούρου. Θέλουμε ένα κόμμα που τα μέλη του θα έχουν λόγο και ρόλο. Ένα κόμμα που θα είμαστε όλοι ίσοι, με τις ίδιες υποχρεώσεις και ίδια δικαιώματα. Που οι κανόνες θα γίνονται σεβαστοί από όλους «όσο ψηλά κι αν βρίσκονται», όπως απαιτούμε για τους άλλους», είπε, τονίζοντας πως «προφανώς, θα υπάρχουν στιγμές που θα κληθώ να πάρω αποφάσεις και ξέρω προκαταβολικά ότι μπορεί με αυτές να μην συμφωνούν όλες και όλοι. Αλλά αυτό δεν αναιρεί τη δημοκρατική μας λειτουργία. Την ενισχύει στον βαθμό που θα έχουμε συμφωνήσει στους κανόνες και πάνω από όλα στον κανόνα της λογοδοσίας και της ευθύνης».

Επιπλέον, η κ. Αχτσιόγλου τόνισε ότι το κόμμα που χρειάζεται ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι το κόμμα ευθύνης. «Όπως ακριβώς στις δύσκολες μέρες της κρίσης, ο ΣΥΡΙΖΑ ανέλαβε την ευθύνη σε πείσμα μιας παράδοσης που ήθελε την αριστερά να κάνει κριτική, αλλά να δειλιάζει στα δύσκολα, έτσι και σήμερα. Δεν μας αρκεί το κόμμα διαμαρτυρίας. Μας αξίζει και μας αναλογεί το κόμμα που δίνει τη μάχη μέσα στην κοινωνία με επίγνωση των περιορισμών, αλλά κυρίως τη βαθιά συναίσθηση της ευθύνης: την ευθύνη να κάνουμε πράξη το μεγάλο μας όραμα για μια κοινωνία ισότητας, δικαιοσύνης και ελευθερίας», κατέληξε στην ομιλία της η υποψήφια πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Απαντώντας σε ερώτηση για τις τάσεις εντός του ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε ότι θα πρέπει να είναι ρεύματα ιδεών και όχι διαμοιρασμού θέσεων.

Όσον αφορά τις θέσεις του κόμματος την επόμενη μέρα, υπογράμμισε ότι αυτές δεσμεύονται από το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και βγαίνουν συλλογικά.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑