Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on October 4th, 2022 | by fileto

0

Μια εκδιαφέρουσα έκθεση στην Καπναποθήκη Κομοτηνής

Υλοποιήθηκε το φωτογραφικό project “ΡΟΔΟΠΗ

Το Κέντρο Δημιουργικής Φωτογραφίας Θράκης, λειτουργώντας ως πυρήνας πολιτιστικής δράσης, στην βόρεια Ελλάδα τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια παράγει καλλιτεχνικό έργο με σκοπό την προβολή, την καλλιέργεια και την ανάπτυξη της τέχνης και ειδικότερα της τέχνης της φωτογραφίας.

Στο πλαίσιο αυτό, υλοποιήθηκε το φωτογραφικό project “ΡΟΔΟΠΗ”. Δεκαπέντε φωτογράφοι, μέλη του Κέντρου αποτύπωσαν φωτογραφικά την οροσειρά της Ροδόπης. Η θεματολόγια της έκθεσης “ΡΟΔΟΠΗ”, είναι ευρεία με μοναδικό περιορισμό την γεωγραφική θέση των λήψεων, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν εντός των ορίων της οροσειράς της Ροδόπης, σε Ελλάδα και Βουλγαρία. Το σύνολο του έργου απαρτίζεται από τοπία, πορτρέτα, αστικό τοπίο, φύση, κτηνοτροφία, ήθη – έθιμα, καθημερινή ζωή, νύχτα, διασκέδαση κλπ.

Σκοπός είναι, με το παρόν έργο να επιτευχθεί η ανάδειξη και προβολή του φυσικού πλούτου της οροσειράς της Ροδόπης, των αξιοθέατων και των μνημείων, του πολιτισμού, της κουλτούρας και της ανθρωπογεωγραφίας της, μέσω της φωτογραφικής τέχνης.

H Φωτογραφική έκθεση με τίτλο “ΡΟΔΟΠΗ”, θα παρουσιαστεί στο ευρύ κοινό ταξιδεύοντας σε όλες τις πρωτεύουσες των νομών της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Πιο συγκεκριμένα η έκθεση φωτογραφίας θα παρουσιαστεί στην Σαμοθράκη, στην Αλεξανδρούπολη, στην Κομοτηνή, στην Ξάνθη, στην Καβάλα και στην Δράμα. Πρώτος σταθμός της έκθεσης είναι η πόλη της Κομοτηνής.

Συμμετέχουν οι: Νίκος Ανδρεαδάκης, Στράτος Βλασακίδης, Γιάννης Γκόγκος, Γεωργία Δημητρίου, Νίκος Ζωάκης, Σωτήρης Ζωάκης, Γιάννης Καλτσεράς, Χρήστος Μαλτέζος, Μιχάλης Μπολιάκης, Γιάννης Μπουλταδάκης, Κατερίνα Παπαπαναγιώτου, Άννα Παρασκευίδου, Γιούλα Πάτση, Ανέζα Σπανοπούλου, Συμεών Χατζηλίδης.

Επιμέλεια Έκθεσης: Πάνος Κοκκινιάς

Η έκθεση φωτογραφίας “ΡΟΔΟΠΗ” θα πραγματοποιηθεί στην Καπναποθήκη – Πολιτιστική Κυψέλη Δήμου Κομοτηνής στην Κομοτηνή, με την οικονομική υποστήριξη και την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, καθώς και την υποστήριξη του Δήμου Κομοτηνής. από τις 05 έως τις 09 Οκτωβρίου 2022.

Τοποθεσία: Καπναποθήκη – Πολιτιστική Κυψέλη Δήμου Κομοτηνής (Κονδύλη 61, Κομοτηνή)
Διάρκεια: 05 – 09/10/2022


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑