Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on May 2nd, 2022 | by fileto

0

Αύριο η εξόδιος ακολουθία για τον μακαριστό Παύλο

Έφυγε ξαφνικά από τη ζωή σε ηλικία 59 ετών ο μητροπολίτης Δράμας Παύλος. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο μακαριστός ιεράρχης της Δράμας άφησε την τελευταία του πνοή σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης όπου διεκομίσθη τα ξημερώματα.

Ο ιεράρχης, βρίσκονταν το Σαββατοκύριακο στη Νάουσα, προσκεκλημένος του οικείου μητροπολίτη κ. Παντελεήμονα, προκειμένου να παραστεί στις εκδηλώσεις μνήμης για τα 200 χρόνια από το Ολοκαύτωμα της Νάουσας και για τον εορτασμό της Ζωοδόχου Πηγής, όπου παραβρέθηκαν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου και ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών κ. Ιερώνυμος. 

 Το βράδυ της Κυριακής ο μακαριστός μητροπολίτης Δράμας επισκέφθηκε τη Βέροια όπου ένιωσε αδιαθεσία και αρχικά διακομίσθηκε στο νοσοκομείο της πόλης, ενώ εν συνεχεία μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης όπου και άφησε την τελευταία του πνοή συνέπειας εμφράγματος του μυοκαρδίου που υπέστη. 

 Με απόφαση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος τοποτηρητής της χηρεύουσας μητρόπολης Δράμας ορίστηκε ο Σεβασμιότατος μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου κ. Παντελεήμων. 

 Οι καμπάνες όλων των εκκλησιών της Δράμας χτυπούν πένθιμα, ενώ το μεσημέρι αναμένεται να συνεδριάσει εκτάκτως το δημοτικό συμβούλιο προκειμένου να αποτίσει φόρο τιμής στη μνήμη του δραστήριου και αγαπητού ποιμενάρχη της πόλης. 

 Η εξόδιος ακολουθία του μητροπολίτη Δράμας θα τελεστεί αύριο το απόγευμα στον μητροπολιτικό ναό Εισοδίων της Θεοτόκου προεξάρχοντος του αρχιεπισκόπου Αθηνών κ. Ιερωνύμου. 

 naftemporiki.gr 


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑