Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on February 15th, 2024 | by fileto

0

Μεγάλο ενδιαφέρον για την κίνηση του Πέτρου Κόκκαλη

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΛΟΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΜ-Θ

«Ο νέο φορέας θα είναι μέρος της μεγάλης πράσινης πολιτικής οικογένειας στην Ευρώπη», τόνισε ο Ευρωβουλευτής των Ευρωπαίων Πρασίνων, Πέτρος Κόκκαλης στην εκδήλωση παρουσίασης του νέου κόμματος, «Κόσμος» που έγινε στο πολιτιστικό κέντρο «Ρομάντσο».

«Δεν μπορούμε με εργαλεία του παρελθόντος να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση του παρόντος.

Ο κόσμος απομακρύνεται από την πολιτική επειδή δεν έχει κάπου να ακουμπήσει. Δεν ερχόμαστε με την αυτοπεποίθηση των ιδεών μας. Ερχόμαστε με την αυτοπεποίθηση των επιστημονικών δεδομένων», σημείωσε ο κ. Κόκκαλης.

Συνέχισε λέγοντας πως «το πράσινο κίνημα στην Ελλάδα δεν κατάφερε να εδραιωθεί. Χιλιάδες προσπάθησαν αλλά δεν μπορούμε πια να είμαστε πράσινες κουκίδες στον χάρτη, πρέπει να φτιάξουμε έναν πράσινο πόλο που θα στηρίζεται στα επιστημονικά δεδομένα και το κράτος δικαίου, την πράσινη μετάβαση, την σύμπλευση της αριστερά, των πράσινων και των σοσιαλδημοκρατών».

Όπως είπε, το κόμμα «Κόσμος» είναι «ένα σύγχρονο πράσινο κόμμα, προσηλωμένο στην επιστήμη και τον διαφωτισμό, άρα και την διάκριση των εξουσιών και είναι μακριά από σκοταδιστικές απόψεις».

«Είμαστε στον ευρύτερο προοδευτικό χώρο, δεν θέλω να προδικάσω τίποτα μέχρι να αποκτήσουμε όργανα και να εξετάσουμε το ζήτημα των συνεργασιών», επισήμανε ωστόσο ο ευρωβουλευτής, ενώ ανακοίνωσε πως συνέδριο θα γίνει μετά τις ευρωεκλογές.

«Η συζήτηση με τον υπόλοιπο πράσινο χώρο είναι υπαρκτή, θα δούμε πως θα προχωρήσει», επισήμανε και τόνισε πως «δεν είμαστε το επίσημο πράσινο κόμμα στην Ελλάδα, αλλά ως ευρωβουλευτής μέλος της ευρωομάδας των Πράσινων, συμμετέχω στην εκλογική καμπάνια τους. Θα έρθουν εδώ και ευρωβουλευτές και στελέχη».


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑