Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on February 22nd, 2022 | by fileto

0

Απέρριψε ψήφισμα στήριξης των αγροτών ο δήμαρχος Παγγαίου!

Ψήφισμα στήριξης των αγροτών και κτηνοτρόφων του Παγγαίου που έφερε στο δημοτικό συμβούλιο της Δευτέρας 21 Φεβρουαρίου 2022, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του δήμου, Δημήτρης Μπαταλογιάννης ο δήμαρχος Παγγαίου δεν το αποδέχθηκε και δεν το ψήφισε!

Το ψήφισμα που κατέθεσε ο κύριος Μπαταλογιάννης ήταν εναρμονισμένο σύμφωνα με πληροφορίες μας με το ψήφισμα που είχαν καταθέσει αγρότες και κτηνοτρόφοι όλων των κομματικών αποχρώσεων στις πρόσφατες κινητοποιήσεις τους σε Κομοτηνή και Καβάλα.

ΤΙ ΑΝΕΦΕΡΕ ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΑΓΓΑΙΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟ ΝΕΟ ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟ ΓΕΩΡΓΑΝΤΑ

Κοινοποίηση

Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γεώργιο Γεωργαντά

Υπουργό Εθνικής Άμυνας και Βουλευτή Καβάλας κ. Νίκο Παναγιωτόπουλο

Βουλευτές ΠΕ Καβάλας: κ.κ. Γιάννη Πασχαλίδη, Μακάριο Λαζαρίδη, Σουλτάνα (Τάνια) Ελευθεριάδου

ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΗΜΟΥ ΠΑΓΓΑΙΟΥ

Θέμα: «Μέτρα στήριξης και λύση προβλημάτων για τους Αγρότες και Κτηνοτρόφους του Δήμου Παγγαίου»

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Με την ανάληψη των νέων σας καθηκόντων θεωρούμε σκόπιμο να ενημερώσουμε και προπάντων να ζητήσουμε επίμονα με το παρών ψήφισμα να δώσετε λύσεις στα χρονίζοντα και σημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Αγρότες και Κτηνοτρόφοι του Δήμου μας ο οποίος χαρακτηρίζεται ως αγροτικός επί το πλείστον.

Κατ΄αρχάς ζητούμε την άμεση ανταπόκρισή των υπηρεσιών σας σχετικά με οριζόντιες και δίκαιες αποζημιώσεις των αγροτιών και κτηνοτρόφων μας λόγω μείωσης εισοδήματος από την περίοδο της πανδημίας.

Παράλληλα θα πρέπει να υπάρχει μια ισομερής αποζημίωση των πληγέντων αγροτών μας από τις ακραίες καιρικές συνθήκες και την αλλεπάλληλη ζημιά λόγω χαλαζοπτώσεων.

Ζητούμε την ενίσχυση των αμπελοπαραγωγών μας για την αντιχαλαζική προστασία που είναι ένα πάγιο αίτημα.

Η περίπτωση της αποκατάστασης των Τεναγών Φιλίππων, ενός παραγωγικού κάμπου του δήμου Παγγαίου που αφορά όμορους Δήμους και Περιφερειακές Ενότητες είναι αναγκαία, ώστε να σταματήσουν τα πλημμυρικά φαινόμενα που καταστρέφουν τις παραγωγές των καλλιεργητών μας.

Βέβαια το θέμα αυτό είναι συναρμοδιότητα και άλλων Υπουργείων όπως αυτό του Υπουργείου Υποδομών, όπου έχουμε την ενημέρωση ότι ακόμη και η μελέτη την οποία εκπονούν από το 2018, καθυστερεί και παίρνει συνεχώς αναβολές!

Φυσικά σας επισυνάπτουμε και το πρόσφατο ψήφισμα των Αγροτικών και Κτηνοτροφικών Συλλόγων της Περιφέρειας Αν. Μακεδονίας – Θράκης όπου ανήκουμε και κατατέθηκε κατά την πρόσφατη κινητοποίησή τους που έγινε στην Κομοτηνή, πρωτεύουσα της ΑΜ-Θ!

Στο ψήφισμα αυτό γίνεται εκτενής αναφορά στα κοινά προβλήματα των Αγροτών και Κτηνοτρόφων της Περιφέρειας ΑΜ-Θ.

Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ,

Για μια ακόμη φορά σας επισημαίνουμε ότι οι λύσεις θα πρέπει να είναι άμεσες και καίριες μια και η περιοχή μας αντιμετωπίζει προβλήματα μετανάστευσης και εγκατάλειψης από τους νέους ανθρώπους που ασχολούνται με τον πρωτογενή τομέα, αλλά απογοητευμένοι από την τρέχουσα κατάσταση, εγκαταλείπουν την γη και αναζητούν σε άλλες χώρες την τύχη τους.

Αν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα η κατάσταση να είναι μη αναστρέψιμη και καταστροφική για τον παραγωγικό ιστό του Δήμου Παγγαίου που παράγει αποδεδειγμένα προϊόντα άριστης ποιότητας τα οποία τόσο σημαντικό ρόλο παίζουν στις μέρες μας και στην προστιθέμενη αξία της Ελληνικής Παραγωγής.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑