Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on March 14th, 2022 | by fileto

0

Ζητούν Αποτεφρωτήριο Νεκρών στην Καβάλα

Ανάμεσα στα θέματα που καταθέτει απόψεις η Λαϊκή Συσπείρωση και ο επικεφαλής της Χρήστος Ποτόλιας στο σημερινό δημοτικό συμβούλιο είναι και το θέμα των νεκροταφείων Καβάλας.

Για το θέμα αυτό αναφέρει: «Υποχρεωτικές-Αυτεπάγγελτες εκταφές…».

«Ούτε πεθαμένος ο λαός μας δεν μπορεί να βρει την ησυχία του, ακόμη και στον τάφο του τον κυνηγούν.., βέβαια ο νεκρός δεν αντιλαμβάνεται το κυνηγητό, το αισθάνεται όμως ο συγγενής του…

Με δεδομένο ότι και το ζήτημα της ταφής βρίσκεται στο “χρηματιστήριο αξιών” αυτού του συστήματος που έχει μετατρέψει τους δήμους σε νεκροθάφτες του λαϊκού εισοδήματος: Θεωρούμε ότι ήρθε η ώρα, αφού είναι χρόνιο αίτημα μερίδας του ελληνικού λαού, για τη δημιουργία  Κέντρου Αποτέφρωσης Νεκρών.  Η υλοποίηση τέτοιου έργου θα έχει σημαντικά οικονομικά και κοινωνικά πλεονεκτήματα για την πόλη μας. Ένα τέτοιο έργο περιορίζει την ανάγκη εξεύρεσης και δέσμευσης σημαντικών εκτάσεων (κατάλληλων ή και παραγωγικών) για την ίδρυση νέων νεκροταφείων, ενώ συγχρόνως επιφέρει μικρότερη περιβαλλοντική επιβάρυνση σε σχέση με τη συμβατική ταφή. Είναι κοινωνικά συμφέρουσα, λόγω του κορεσμού που παρατηρείται εδώ και χρόνια στα νεκροταφεία της πόλης μας. Άλλωστε, η αποτέφρωση των νεκρών παγκοσμίως τυγχάνει μεγάλης προτίμησης, καθώς:

— Απαλλάσσει τις οικογένειες των νεκρών από την υποχρεωτική εκταφή της σορού των συγγενών τους και την τραγική και μακάβρια υποχρέωση τους στη θέα, σε πολλές περιπτώσεις, μη αποσυντεθειμένης σορού.

— Απαλλάσσει την οικογένεια από τα έξοδα της κατασκευής και συντήρησης ενός τάφου.

— Είναι πολύ οικονομικότερη της ταφής.

— Προστατεύεται το περιβάλλον (γη και υδροφόρος ορίζοντας).

–Δίνεται η δυνατότητα αποτέφρωσης των οστών μετά την εκταφή για την αποφυγή της τοποθέτησης των οστών στα χωνευτήρια μαζικής απόθεσης».


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑