Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on October 24th, 2022 | by fileto

0

Τους είδε όλους ο Βασίλης Κικίλιας στη Θάσο!

Σήμερα, Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2022, ο Υπουργός Τουρισμού κ. Βασίλειος Κικίλιας πραγματοποίησε επίσκεψη στη Θάσο.Στις 12:00μ ο Υπουργός συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Θάσου κ. Ελευθέριο Κυριακίδη στο Γραφείο του, παρουσία του Αντιδημάρχου Τουρισμού κ. Δημήτριου Μαριού, του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Δημητρίου Πιπίνη και του Προέδρου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Θάσου κ. Δημητρίου Μανίτσα, ενώ στην συνάντηση παρευρέθηκαν οι Βουλευτές Καβάλας κ. Ιωάννης Πασχαλίδης και ο κ. Μακάριος Λαζαρίδης, η Θεματική Αντιπεριφερειάρχης Διεθνών Σχέσεων και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων της Περιφέρειας ΑΜΘ κα. Μαρία Πολυμέρου και ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ξενοδόχων Ν. Καβάλας κ. Αντώνης Μιτζάλης.

Κατά την συνάντηση συζητήθηκαν αναλυτικά ζητήματα αρμοδιότητας του Υπουργείου Τουρισμού που αφορούν τη Θάσο αλλά και ειδικότερα ζητήματα που απασχολούν τον Τουριστικό Τομέα στη Θάσο και την περαιτέρω ανάπτυξή του.

Στις 13:00μ.μ κατόπιν σχετικής πρόσκλησης του Δημάρχου Θάσου, πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη φορέων της Θάσου στο Κτήριο του Καλογερικού στη Θάσο, παρουσία του κ. Υπουργού και στελεχών του Υπουργείου.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Δήμαρχος Θάσου, ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Τουρισμού, ο Προέδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Προέδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Θάσου, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΘ, Βουλευτές της Καβάλας, η Θεματική Αντιπεριφερειάρχης της ΠΑΜΘ, ο Πρόεδρος του Οργανισμού Τουρισμού Θάσου και της Ένωσης Ξενοδόχων Θάσου κ. Πάρις Παρασχούδης, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ξενοδόχων Ν. Καβάλας, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενοικιαζόμενων Δωματίων ΑΜΘ κ. Ιωάννης Μαρκιανός, λοιποί εκπρόσωποι επαγγελματικών οργανώσεων του τουριστικού τομέα, του μελισσοκομικού συνεταιρισμού, των ελαιουργικών συνεταιρισμών, των ναυτιλιακών εταιρειών και τοπικών φορέων (Αστυνομία, Λιμενικό, Κέντρο Υγείας).

Κατά την ευρεία σύσκεψη τέθηκαν από τους συμμετέχοντες τα ζητήματα που απασχολούν τους φορείς του τουριστικού τομέα στη Θάσο αλλά και τις προκλήσεις που καλούνται να αντιμετωπίσουν στο μέλλον το Υπουργείο, η τοπική κοινωνία, οι επαγγελματίες, οι τοπικές οργανώσεις και οι φορείς σχετικά με την περαιτέρω ανάπτυξη του Τουρισμού στο νησί.

Σχετικά ο Δήμαρχος Θάσου κ. Ελευθέριος Κυριακίδης δήλωσε τα εξής: «Η παρουσία του Υπουργού Τουρισμού στη Θάσο, τη χρονική αυτή συγκυρία, επιβεβαιώνει την ισχυρή θέση της Θάσου στον τουριστικό χάρτη.Ενημερώσαμε τον κ. Υπουργό για τα θέματα που απασχολούν το νησί μας καθώς και για δικές μας προσπάθειες, ζητώντας την παρέμβασή του, στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων του, αναγνωρίζοντας τη συμβολή της Θάσου στο ΑΕΠ της Χώρας».


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑