Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on January 6th, 2024 | by fileto

0

Απάντηση Τοψίδη στις αναρτήσεις Κουρτίδη!

Δήλωση Περιφερειάρχη ΑΜΘ επί αναρτήσεων του κ. Κωνσταντίνου Κουρτίδη

Κατόπιν ανάρμοστων αναρτήσεων που κάνει στα μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης ο περιφερειακός σύμβουλος της ΠΕ Ξάνθης, Κωνσταντίνος Κουρτίδης, ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ κ. Χριστόδουλος Τοψίδης προέβη στην εξής δήλωση:

«Κατ’ αρχάς θεωρώ ότι η μεταφορά του πολιτικού διαλόγου στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης και μάλιστα με απρεπείς χαρακτηρισμούς και εκφράσεις δεν τιμά τον θεσμό της αυτοδιοίκησης. Γι’ αυτό καλώ τον κο Κουρτίδη να μην προβαίνει σε τέτοιου είδους πρακτικές αλλά να απευθύνεται στα θεσμικά όργανα στα οποία υπηρετεί ως εκλεγμένος περιφερειακός σύμβουλος στην παράταξη της μείζονος μειοψηφίας, εφόσον επιθυμεί να μάθει ή να δηλώσει ο,τιδήποτε.

Η Διοίκηση της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης – ως όφειλε να γνωρίζει ο κ. Κουρτίδης- διέπεται από συγκεκριμένους κανόνες και σαφείς διαδικασίες, που αν τις ακολουθήσει θα λάβει και την ενημέρωση την οποία – δήθεν- αποζητά. Όπως σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα, έτσι και στην Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης έχει οριστεί Χωρική Αντιπεριφερειάρχης με πλήρεις αρμοδιότητες, όπως ορίζει το σχετικό νομοθετικό πλαίσιο. Ωστόσο, ο κ. Κουρτίδης, επιλέγει τον «εύκολο» δρόμο των αναρτήσεων στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, ξεχνώντας όμως ότι αυτός ο δρόμος οδηγεί σε αδιέξοδο.

Επί του προκειμένου θέματος, που είναι ο αναδασμός του Ερασμίου, δεν προτίθεμαι να κάνω κανένα σχόλιο προς το παρόν και έως ότου η διοίκηση μας έχει κάτι να ανακοινώσει επ’ αυτού ή ερωτηθεί θεσμικά από κάποιον/α Περιφερειακό/ή Σύμβουλο».


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑