Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on January 5th, 2024 | by fileto

0

Ποδαρικό στην Περιφέρεια από τον Ευρ. Στυλιανίδη

ΤΟΝ ΥΠΟΔΕΧΘΗΚΕ Ο ΝΕΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΤΟΨΙΔΗΣ

ον βουλευτή Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας και πρώην Υπουργό κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη υποδέχτηκε στο γραφείο του ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ κ. Χριστόδουλος Τοψίδης. Η συνάντηση αφορούσε την αναπτυξιακή προοπτική της Ροδόπης, αλλά και της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης συνολικά ενώ τέθηκαν από κοινού τρεις σημαντικές προτεραιότητες:

Α) Η ενίσχυση του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης σε όλα τα επίπεδα (αύξηση πόρων, αύξηση διδακτικού προσωπικού, αύξηση εισακτέων), η άμεση λειτουργία των Τμημάτων που έχουν ανακοινωθεί (Εργοθεραπείας στην Κομοτηνή και Ψυχολογίας στο Διδυμότειχο), η επανένωση των Τμημάτων της Καβάλας, της Δράμας και του Έβρου από το ΔΙΠΑΕ με το Δημοκρίτειο, αλλά και οι δυνατότητες ανάπτυξης του ανώτατου εκπαιδευτικού ιδρύματος μέσα στο νέο πλαίσιο που δημιουργεί η κυβερνητική απόφαση περί απελευθέρωσης της αγοράς της ανώτατης εκπαίδευσης από το κρατικό μονοπώλιο

Β) Η τουριστική αναβάθμιση της Ροδόπης με φόντο κυρίως τον μεθοριακό σταθμό της Νυμφαίας και την αδήριτη πλέον ανάγκη απελευθέρωσης της διέλευσης τουριστικών λεωφορείων. Ο κ. Περιφερειάρχης μάλιστα τόνισε ότι για το ζήτημα των λεωφορείων ειδικά, σχεδιάζει επαφές με την βουλγαρική κυβέρνηση στο προσεχές διάστημα (σε συνεννόηση φυσικά και με την ελληνική κυβέρνηση), ενώ απώτερος στόχος παραμένει η έλευση τουριστών στην Περιφέρεια μας προκειμένου να τονωθεί το τουριστικό εισόδημα.

Γ) Η τρίτη προτεραιότητα αφορά στο φράγμα του Ιάσμου και την ανάγκη υλοποίησης του προκειμένου να διευκολυνθεί η άρδευση 200.000-250.000 στρεμμάτων καλλιεργήσιμη γης, να κλείσουν οι γεωτρήσεις που απειλούν τη Ροδόπη με υφαλμύρωση και να μειωθεί το κόστος της αγροτικής παραγωγής. Όπως σημείωσε ο Περιφερειάρχης ανοίγει άμεσα ο κύκλος επαφών με τους υπηρεσιακούς παράγοντες της Περιφέρειας ώστε να επικαιροποιηθεί η Περιβαλλοντική Μελέτη του έργου, να γίνουν οι απαραίτητες διορθώσεις και εν συνεχεία με τη συνεργασία και του κου Στυλιανίδη να αναζητηθεί η σχετική χρηματοδότηση για την υλοποίησή του.

«Θα πρέπει όλοι μαζί να στρατευθούμε για να επιτύχουμε γρήγορα και θεαματικά αποτελέσματα. Η δουλειά ήδη ξεκίνησε και θα πρέπει σύντομα να κάνουμε τον απολογισμό μας στην κοινωνία, καταγράφοντας έργα που εκκρεμούν εδώ και καιρό» δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ. Στυλιανίδης, σχολιάζοντας μάλιστα ότι ήταν και ο πρώτος εκ των θεσμικών που επισκέφθηκε επίσημα τον Περιφερειάρχη ΑΜΘ στο γραφείο του μετά την ανάληψη των καθηκόντων του.

Ο κ. Τοψίδης με τη σειρά του ευχαρίστησε τον βουλευτή για την επίσκεψη και την διάθεση συνεργασίας, εξέφρασε τη διάθεση συνεργασίας της Διοίκησης με όλους τους θεσμικούς εκπροσώπους και τους φορείς της ΠΑΜΘ και υπογράμμισε ότι «για μας η ανάπτυξη είναι μονόδρομος και μάλιστα με γρήγορα αντανακλαστικά και γρήγορες κινήσεις», καθώς «θέλουμε να νιώθουν οι πολίτες μας ότι δεν είναι στο άκρο της Ευρώπης, αλλά στο επίκεντρο της Ευρώπης».


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑