Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on November 7th, 2022 | by fileto

0

Πότε θα ανοίξουν οι Φυλακές Νικηφόρου Δράμας;

Στην Ολομέλεια της Βουλής, κατά τη συζήτηση του Σχεδίου Νόμου του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, με τίτλο «Αναμόρφωση και εκσυγχρονισμός Σωφρονιστικού Κώδικα – Τροποποιήσεις στο ν. 2776/1999», ο Υπουργός Τάκης Θεοδωρικάκος αναφέρθηκε στο σχέδιο της κυβέρνησης για την κατασκευή νέων φυλακών σε Κορυδαλλό, Δράμα, Κρήτη και Ιωάννινα.

Ο υπουργός αναφέρθηκε κυρίως στο νέο Σωφρονιστικό Κώδικα, για τον οποίο όπως είπε εναρμονίζεται με το Ευρωπαϊκό Δίκαιο αλλά και τις απαιτήσεις της κοινωνίας.

Ο υπουργός τόνισε επίσης πως το κοινό περί δικαίου αίσθημα ικανοποιείται από την αυστηροποίηση του πλαισίου αδειών κρατουμένων που έχουν καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη, όσων δηλαδή διέπραξαν ειδεχθή εγκλήματα, δολοφόνων, εμπόρων ναρκωτικών, παιδοβιαστών και τρομοκρατών.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του μάλιστα, έκανε πολύ σύντομη αναφορά, και στο νέο κατάστημα κράτησης της Δράμας «χωρητικότητας 600 θέσεων» όπως είπε, επισημαίνοντας ότι αυτό  «παραδόθηκε στις 11 Ιουνίου του 2020 και αναμένεται να λειτουργήσει μέσα στο 2022 με την ολοκλήρωση της πρόσληψης των εργαζομένων».

Να υπενθυμίσουμε εδώ, όπως πρόσφατα δημοσίευσε και η εφημερίδα μας, το αμέσως επόμενο διάστημα διεξάγονται οι αθλητικές εξετάσεις των υποψηφίων μέσω ΑΣΕΠ, προκειμένου να καταλήξουν στις τελικές προσλήψεις.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑