Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on January 24th, 2023 | by fileto

0

Σε ρυθμούς Καρναβαλιού η Ξάνθη

Σε ρυθμούς Καρναβαλιού κινείται το τελευταίο διάστημα η Ξάνθη, καθώς έχουν ξεκινήσει οι προετοιμασίες για την επιστροφή των καρναβαλικών εκδηλώσεων μετά την παρατεταμένη περίοδο αποχής λόγω των μέτρων για την πανδημία.

Η κατασκευή των νέων αρμάτων προχωράει με κανονικούς ρυθμούς, έτσι ώστε τα νέα μαζί με τα παλιά άρματα να είναι όλα έτοιμα για τη μεγάλη καρναβαλική παρέλαση στις 26/02. Παράλληλα, οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι έχουν ξεκινήσει και αυτοί με τη σειρά τους τη διάθεση των στολών για την παρέλαση, με τη ζήτηση να είναι ιδιαίτερα αυξημένη.

Της μεγάλης αποκριάτικης παρέλασης θα προηγηθεί η παιδική παρέλαση, και ήδη έχει πραγματοποιηθεί η κλήρωση για τη σειρά εμφάνισης των αρμάτων.

Τις επόμενες ημέρες πρόκειται να κυκλοφορήσει και επίσημα το πρόγραμμα των φετινών καρναβαλικών εκδηλώσεων, αν και ήδη στην Πάτρα το Σάββατο (22/01) πραγματοποιήθηκε η τελετή έναρξης του Καρναβαλιού.

«Ανάσα» για τουρισμό και εστίαση

Το Καρναβάλι της Ξάνθης αναμένεται να προσελκύσει επισκέπτες απ’ όλη την Ελλάδα, αλλά και τουρίστες από γειτονικές χώρες όπως η Βουλγαρία και η Τουρκία.

Αρκετά τουριστικά γραφεία έχουν ανακοινώσει μονοήμερες ή ολιγοήμερες εξορμήσεις στην περιοχή με αφορμή τα Καρναβάλια ενώ η ζήτηση που καταγράφεται ήδη στα ξενοδοχεία της πόλης για το τριήμερο της αποκριάς είναι αυξημένη.

Αντίστοιχα, και τα καταστήματα εστίασης αναμένουν με ιδιαίτερα μεγάλο ενδιαφέρον την επιστροφή των καρναβαλικών εκδηλώσεων, εκτιμώντας πως θα τους δοθεί μια σημαντική οικονομική «ανάσα».

Μετά την αποχή τριών ετών άλλωστε το Καρναβάλι της Ξάνθης αναμένεται να προσελκύσει και εκατοντάδες επισκέπτες από τις γειτονικές πόλεις, οι οποίοι θα μεταβούν στην περιοχή αυθημερόν, διασκεδάζοντας στα καταστήματα της πόλης.

ΠΗΓΗ: www.xanthinea.gr


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑