Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on September 21st, 2022 | by fileto

0

Με χοντρή ζακέτα στη Σαμοθράκη…

Η Ασφάλεια των Δημοσιογράφων και η Ελευθερία του Τύπου είναι το αντικείμενο που θα απασχολήσει  περισσότερους από 70 Έλληνες και ξένους ερευνητές και δημοσιογράφους στο 17ο Δημοσιογραφικό Συνέδριο Σαμοθράκης, που θα πραγματοποιηθεί στις 22-23 Οκτωβρίου 2022 στο νησί της Σαμοθράκης.

Το Συνέδριο διοργανώνει η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης σε συνεργασία με τις Ενώσεις Συντακτών στην Ελλάδα και την Ομοσπονδία τους (ΠΟΕΣΥ).

Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης αναβιώνει φέτος, μετά από 14 χρόνια, το δημοσιογραφικό συνέδριο Σαμοθράκης το οποίο θέλει να καταστήσει και πάλι θεσμό.

Τη διοργάνωση υποστηρίζει η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας.

Το πρόγραμμα των εργασιών θα αναπτυχθεί σε πέντε ενότητες:

1. Οι πρωτοβουλίες της ΕΕ και οι προσδοκίες του δημοσιογραφικού κόσμου. Από τη Σύσταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την προάσπιση της ασφάλειας των δημοσιογράφων ως την  Ευρωπαϊκή πράξη για την ελευθερία των Μέσων Ενημέρωσης. Τι σημαίνουν στην πράξη για τους δημοσιογράφους;

2. Τι απειλεί την ελευθερία του Τύπου στην Ευρώπη και στην Ελλάδα; Οι έρευνες,  οι κατατάξεις, οι αντιδράσεις, οι αναγκαίες παρεμβάσεις. 

3. Δημοσιογράφοι στο στόχαστρο. Απειλές, επιθέσεις, βία.

4. Αγωγές και SLAPPS εναντίον της ελεύθερης ενημέρωσης

5. Συνθήκες κρίσης και Ελευθερία του Τύπου: Τι μας δίδαξαν η πανδημία και ο πόλεμος στην Ουκρανία.

Στις εργασίες του 17ου Δημοσιογραφικού Συνεδρίου Σαμοθράκης μπορούν να συμμετάσχουν δημοσιογράφοι και εργαζόμενοι στην Ενημέρωση απ’ όλη την Ελλάδα. Προβλέπεται περιορισμένος αριθμός θέσεων με φυσική παρουσία. Οι ενδιαφερόμενοι που θα συμμετάσχουν είτε διαδικτυακά είτε με φυσική παρουσία πρέπει να υποβάλουν ηλεκτρονικά αίτημα συμμετοχής. Για την εξέλιξη του αιτήματός τους θα ενημερωθούν από την Οργανωτική Επιτροπή του συνεδρίου.

Το αναλυτικό πρόγραμμα του Συνεδρίου, οι εισηγητές και άλλες πληροφορίες είναι αναρτημένα στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης: presssamothraki.gr


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑