Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on May 9th, 2023 | by fileto

0

Οικογενειακό δράμα πίσω από τον θάνατο του βρέφους

Ένα απίστευτο οικογενειακό δράμα βρίσκεται πίσω από την τραγωδία στο Κρυονέρι Καβάλας, όπου ένα βρέφος μόλις 22 ημερών βρέθηκε νεκρό δίπλα στην 20χρονη μητέρα του, λίγη ώρα αφότου το τάισε.

Η 20χρονη κοπέλα, μητέρα ενός ακόμη ανήλικου παιδιού, δύο ετών, μεγάλωνε μόνη τα δύο της παιδιά, αφού ο πατέρας τους είναι άστεγος.

Το βρέφος βρέθηκε νεκρό περίπου στις 8 το πρωϊ του περασμένου Σαββάτου. Η κοπέλα βρισκόταν στο σπίτι των γονιών της.

Ο αδερφός της 20χρονης, μιλώντας στις Αλήθειες με τη Ζήνα, ρίχνει περισσότερο φως στην τραγική υπόθεση.

Όπως λέει, η αδερφή του είχε ταϊσει το μωρό τα ξημερώματα. Μάλιστα εκείνη την ώρα η γιαγιά του μωρού πήγε και τους είδε την ώρα του ταϊσματος. Στη συνέχεια, μητέρα και βρέφος ξάπλωσαν μαζί, αλλά όταν η μητέρα ξύπνησε λίγο πριν τις 8, το μωρό ήταν ήδη νεκρό.

«Δεν είχε καταλάβει τίποτα στον ύπνο της» αναφέρει ο αδερφός της 20χρονης. Η μητέρα του βρέφους ειδοποίησε αμέσως τον πατέρα της λέγοντάς του «μπαμπά, μπαμπά, το μωρό κάτι έπαθε». Εκείνος έτρεξε και πήρε στην αγκαλιά του το μωρό, για να διαπιστώσει όμως, πως το εγγόνι του ήταν ήδη παγωμένο.

Ο άστεγος πατέρας του βρέφους – «Τη χτυπούσε όταν ήταν έγκυος»

«Ο πατέρας του βρέφους είναι άπορος και άστεγος, κοιμάται όπου βρει. Έχει κάνει πάρα πολύ κακό στην αδερφή μου, την έχει επηρεάσει και ψυχολογικά. Εμείς δεν επιτρέψαμε να αναγνωρίσει τα παιδιά, γιατί ξέραμε τι άνθρωπος είναι και πόσο κακό έχει προκαλέσει», συμπληρώνει ο αδερφός της.

Καταγγέλλει επίσης πως ο πατέρας των παιδιών έδερνε την αδερφή του όταν ήταν έγκυος και δεν έδειχνε κανένα ενδιαφέρον για τα παιδιά. Ενώ μάλιστα γίνονταν καταγγελίες στην Αστυνομία, η αδερφή του «πάλι έτρεχε σε εκείνον».

«Μετά από όσα συνέβησαν η αδερφή μου βρίσκεται σε άσχημη κατάσταση και εξετάζεται από ψυχιάτρους και ψυχολόγους σε κλινική. Τα έχει χαμένα και είχε τάσεις φυγής, εύχομαι να μη συμβεί σε καμία άλλη οικογένεια αυτό που βιώνουμε εμείς» λέει με απελπισία.

Τι απαντά ο πατέρας του βρέφους

Ο πατέρας του βρέφους λύνει τη σιωπή του μιλώντας στην εκπομπή και τον Στρατή Λημνιό. Παραδέχθηκε ότι υπήρχαν προβλήματα και «μπλεξίματα με Αστυνομίες».

«Κάναμε το πρώτο παιδί με την κοπέλα, μια χωρίζαμε μια είμασταν μαζί, μπλέξαμε και με Αστυνομίες» είπε στις Αλήθειες με τη Ζήνα, συμπληρώνοντας πως η οικογένεια της κοπέλας ήταν που δεν ήθελε να αναγνωρίσει τα παιδιά.

Παράλληλα, όμως, ο ίδιος έθεσε ερωτήματα σχετικά με τον θάνατο του παιδιού, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Εγώ θέλω να μάθω ποια ήταν η αιτία (για τον θάνατο του μωρού). Ρώτησα και έμαθα πως όταν ένα μωρό παθαίνει αναρρόφηση, δε βγάζει αίμα από το στόμα».

Τα ευρήματα της ιατροδικαστικής εξέτασης

Η ιατροδικαστική έκθεση, η οποία ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Κυριακής, κάνει λόγο για πνευμονικό οίδημα και καρδιοαναπνευστική ανακοπή.

Περισσότερο φως στα ακριβή αίτια του θανάτου αναμένεται να ρίξουν τα αποτελέσματα ιστολογικών – τοξικολογικών εξετάσεων, που αναμένονται μέσα στο επόμενο διάστημα.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑