Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on March 21st, 2022 | by fileto

0

Λαθρομετανάστες με μπλάβες περνάνε τον Έβρο

Συνελήφθησαν χθες και σήμερα (20 και 21-3-2022), σε περιοχές του Έβρου και της Ροδόπης, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ροδόπης και Ορεστιάδας, τρεις (3) διακινητές, εκ των οποίων δύο ημεδαποί και ένας αλλοδαπός, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, μη νόμιμους μετανάστες.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, χθες το πρωί στην επαρχιακή οδό Πολύανθου – Ιάσμου, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης συνέλαβαν τους δύο (2) ημεδαπούς διακινητές, διότι τους εντόπισαν να επιβαίνουν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να μεταφέρουν, παράνομα, στην ενδοχώρα πέντε (5) μη νόμιμους μετανάστες.

Σημειώνεται ότι ο οδηγός – διακινητής αρχικά δεν συμμορφώθηκε σε σήμα στάσης των αστυνομικών και ανέπτυξε ταχύτητα, οδηγώντας επικίνδυνα, ενώ στη συνέχεια ακινητοποίησε το όχημα και επιχείρησε να διαφύγει πεζός, χωρίς να τα καταφέρει.

Επιπλέον, όπως διαπιστώθηκε για το όχημα, έχει δηλωθεί κλοπή σε αστυνομική υπηρεσία της Θεσσαλονίκης.

Στη δεύτερη περίπτωση, σήμερα τις πρώτες πρωινές ώρες, στην παρέβρια περιοχή των Μαρασίων Έβρου, αστυνομικοί της Ειδικής Επιχειρησιακής Ομάδας Επέμβασης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ορεστιάδας , συνέλαβαν τον αλλοδαπό διακινητή, διότι τον εντόπισαν να μεταφέρει παράνομα από την Τουρκία στην Ελλάδα, διασχίζοντας τον ποταμό Έβρο με μεταλλική βάρκα που διέθετε εξωλέμβια μηχανή, οχτώ (8) μη νόμιμους μετανάστες.

Σημειώνεται ότι ο δράστης αντιστάθηκε κατά την σύλληψη του.

Κατασχέθηκαν ένα Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο, μία βάρκα και κινητά τηλέφωνα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την προανάκριση για τις δύο υποθέσεις ενεργούν τα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου Ροδόπης και Κυπρίνου Ορεστιάδας.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑