Ελλάδα

Published on January 22nd, 2022 | by fileto

0

Ο Μασούτης ετοιμάζει Dark Store στην Καβάλα

Κατέχοντας τη μερίδα του λέοντος στον κλάδο του οργανωμένου λιανεμπορίου βασικών καταναλωτικών ειδών, Σκλαβενίτης, ΑΒ Βασιλόπουλος, Lidl, My Market και Μασούτης εντείνουν τις προσπάθειές τους να βρεθούν ακόμη ψηλότερα το 2022 παρά την αβεβαιότητα που δημιουργούν οι πληθωριστικές πιέσεις και η συνεχιζόμενη υγειονομική κρίση αναφορικά με τα μεγέθη του «καλαθιού».

Στον τομέα της οργανικής ανάπτυξης, τα «όπλα» στον σκληρό «πόλεμο» επικράτησης είναι λίγο πολύ τα ίδια, όπως τις προηγούμενες χρονιές, ήτοι νέα καταστήματα.

Ωστόσο μεγάλο μερίδιο στα επενδυτικά πλάνα των ισχυρότερων παιχτών έχει πλέον και η ψηφιακή τους ενδυνάμωση, καθώς η πανδημία άλλαξε για πάντα τις καταναλωτικές συνήθειες.

Μόνο η Lidl Hellas εξακολουθεί να μένει πιστή στην ανάπτυξη μόνο μέσω φυσικών καταστημάτων.

Νέα καταστήματα και dark store στην Καβάλα για την Μασούτης

Προσθήκη νέων καταστημάτων, συνέχιση των ανακαινίσεων σε υφιστάμενα καταστήματα, καθώς και άνοιγμα dark store στην Αθήνα περιλαμβάνει το επενδυτικό πλάνο της βορειοελλαδίτικης αλυσίδας Μασούτης για το 2022. Το ποσό που έχει προϋπολογιστεί ανέρχεται σε 25 εκατ. ευρώ.

Τα νέα καταστήματα αναμένεται να λειτουργήσουν στην Καβάλα, στη Ναύπακτο, στα Ιωάννινα και στη Λαμία, ενώ στο στόχαστρο της εταιρείας βρίσκεται η Πελοπόννησος, η Αττική αλλά και τα νησιά.

Ταυτόχρονα, το επόμενο δίμηνο αναμένεται η λειτουργία νέου dark store στην Αθήνα, το οποίο θα ενισχύσει το ηλεκτρονικό κανάλι πωλήσεων της αλυσίδας και θα βελτιώσει τους χρόνους των παραδόσεων.

φωτο: αρχείο


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑