Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on August 11th, 2022 | by fileto

0

Η Θάσος ξαναζεί τον εφιάλτη της πυρκαγιάς

Σε πλήρη εξέλιξη η πυρκαγιά που ξέσπασε στη Θάσο αργά το απόγευμα της Τετάρτης, στον οικισμό της Ποταμιάς πάνω από τις παλιές κατασκηνώσεις της Πρόνοιας.

Η φωτιά επεκτάθηκε στο Υψάριο και πέρασε στην περιοχή των Κοινύρων καίγοντας πυκνό δάσος με πλάτος πεδίου πάνω από 8 χιλιόμετρα, ενώ δόθηκε εντολή εκκένωσης στα Κοίνυρα, με τους πολίτες να λαμβάνουν στα κινητά τους μήνυμα από το 112 προκειμένου να κατευθυνθούν προς τα Λιμενάρια και στο Λιμένα.

Σύμφωνα με το kavalanews.gr, κατά τη διάρκεια της πυρόσβεσης δύο εθελοντές, ηλικίας 26 και 44 ετών, τραυματίστηκαν ελαφρά.

Ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής, Γιάννης Αρτοποιός εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι σήμερα η φωτιά θα τεθεί υπό έλεγχο, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ.

Επίσης, ο αντιδήμαρχος Θάσου, Στράτος Πυρήνας, ανέφερε ότι η φωτιά ξέσπασε πολύ ψηλά για να οφείλεται σε λάθος, αφήνοντας υπόνοεις για εμπρησμό.

Στην πυρκαγιά επιχειρούν 102 πυροσβέστες με 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 33 οχήματα, συμπεριλαμβανόμενων των πυροσβεστικών δυνάμεων που μετέβησαν ακτοπλοϊκώς από Κεραμωτή Καβάλας και συγκεκριμένα:

  • από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας 26 πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος και 5 οχήματα καθώς και
  • από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης 43 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 14 οχήματα.

Για την αεροπυρόσβεση έχουν κινητοποιηθεί 6 αεροσκάφη και 6 ελικόπτερα εκ των οποίων το ένα για εναέριο συντονισμό.

Συνδρομή παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες, ο Ελληνικός Στρατός, υδροφόρες και μηχανήματα έργου ΟΤΑ.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑