Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on October 13th, 2022 | by fileto

0

Ήξεις αφίξεις από τον Γιώργο Πεταλωτή

Για το ενδεχόμενο να είναι κοινός υποψήφιος περιφερειάρχης με την συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ – ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ μίλησε στον Παρατηρητή της Θράκης ο πρώην υπουργός της κυβέρνησης του Γιώργου Παπανδρέου, Γιώργος Πεταλωτής στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2023!

Ερωτηθείς σχετικά ο ίδιος έκανε λόγο για διαρροές που έχουν ξανασυμβεί στο παρελθόν και στις οποίες ωστόσο ουδέποτε απαντούσε, δεδομένης της σταθερής πάντα ιδεολογικής και πολιτικής του τοποθέτησης, αλλά και των συναινέσεων ώστε να βρίσκονται λύσεις ειδικά σε ό,τι αφορά τα τοπικά ζητήματα.

«Η διαρροή ονομάτων έτσι εύκολα δεν με αφορούσε και δεν με αφορά» ξεκαθάρισε ο ίδιος τονίζοντας πως «αυτό που μπορώ να πω είναι ότι ασχολούμαι με την πολιτική μέσω του ΠΑΣΟΚ, σε πολύ καλές εποχές για το κόμμα, αλλά και σε πάρα πολύ δύσκολες και όταν άλλοι κάνανε προσωπικούς συμβιβασμούς και διακανονισμούς με διάφορες δυνάμεις δεξιά και αριστερά».

Ο κ. Πεταλωτής έσπευσε να υπενθυμίσει την ήδη υπάρχουσα πορεία του στην τοπική αυτοδιοίκηση, δια της νομαρχιακής αυτοδιοίκησης, επί τρεις θητείες, με νομάρχες τότε τους κ.κ. Στέργιο Σταυρόπουλο και Άρη Γιαννακίδη, για να επισημάνει πως πέρασε στην κεντρική πολιτική σκηνή στην οποία και έκανε την δική του πορεία γιατί τον αφορούσε περισσότερο.

Καρφί” για το πολιτικό προσωπικό

«Η Ροδόπη και η Θράκη, ο τόπος μας δηλαδή, έχει πολλές ανεκμετάλλευτες δυνάμεις και πολιτικά και σε ανθρώπινο δυναμικό και σε πόρους, αλλά και πάρα πολλές ανάγκες» συνέχισε για να υπογραμμίσει πως «χρειάζεται στήριξη από όλους μας και ακόμη περισσότερη ενίσχυση γιατί έχει και πάρα πολλά κενά τα οποία πρέπει με καλπάζοντα τρόπο να αλλάξουν».

«Μακάρι λοιπόν να βρεθούν συμπολίτες μας, όποιοι κι αν είναι αυτοί, από όποιο πολιτικό χώρο, αλλά με σαφώς προοδευτική κατεύθυνση, που θέλουν να τραβήξουν τον τόπο τους μπροστά, να πλαισιώσουν ψηφοδέλτια που να στηρίξουν αυτό το δύσκολο αλλά πολύ ωραίο και ελκυστικό τόπο, όμως με διάθεση προσφοράς, χωρίς συνδιαλλαγές, χωρίς πολιτικαντισμούς, γιατί τουλάχιστον εμένα κάτι τέτοιο δεν με αφορούσε ποτέ και δεν θα με αφορά» πρόσθεσε.

Στην λογική αυτή ο κ. Πεταλωτής δεν απέρριψε το σενάριο πολιτικών συνεργασιών ανθρώπων με διαφορετικές πολιτικές «καταβολές», τονίζοντας ότι και στην τοπική αυτοδιοίκηση υπάρχει ο χώρος για τέτοιους είδους συμφωνίες, οι οποίες όμως θα πρέπει να έχουν ξεκάθαρα πολιτικά χαρακτηριστικά, «υπό την έννοια του να ξέρει ο καθένας πού θέτει τον εαυτό του υποψήφιο, σε ποιο ψηφοδέλτιο, με τι δυνάμεις θα μπορεί να συνεργαστεί την επόμενη μέρα, και σε ποιες κατευθύνσεις».

Πηγή : www.paratiritis-news.gr [ https://www.paratiritis-news.gr/politiki/giorgos-petalotis-stin-periochi-mas-echoume-elleipsi-politikou-stigmatos/ ]


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑