Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on December 11th, 2022 | by fileto

0

Εξιχνιάστηκε μπαράζ κλοπών σε Καβάλα και Παγγαίο

Είχαν διαπράξει με κόλπο 16 κλοπές σε ένα τρίμηνο!

Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από εμπεριστατωμένες έρευνες των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας με τη συνδρομή αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Παγγαίου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καβάλας, δεκαέξι (16) κλοπές και δύο (2) απόπειρες κλοπών, που διαπράχθηκαν σε βάρος ηλικιωμένων, κατά το χρονικό διάστημα από τον μήνα Αύγουστο έως τον μήνα Νοέμβριο του έτους 2022, σε περιοχές της ελληνικής επικράτειας.

Συνελήφθησαν την 10-12-2022 το πρωί, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας, δύο ημεδαποί, ένας άνδρας και μία γυναίκα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.

Ως προς τον τρόπο δράσης, οι δράστες μετέβαιναν με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο σε διάφορες περιοχές της Χώρας, όπου η δράστιδα προσέγγιζε ηλικιωμένα άτομα, προσποιούμενη φιλικά σε αυτήν πρόσωπα και με τη μέθοδο του εναγκαλισμού, αφαιρούσε από την κατοχή τους χρυσές αλυσίδες λαιμού και σταυρούς.

Κατά τη διάρκεια συντονισμένης επιχείρησης που οργανώθηκε από τους παραπάνω αστυνομικούς, οι δράστες εντοπίσθηκαν χθες (10-12-2022) το πρωί, να έχουν μεταβεί με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στην Καβάλα. Εκεί η ημεδαπή δράστιδα προσέγγισε έναν ηλικιωμένο και με τον παραπάνω τρόπο αφαίρεσε από το λαιμό του μία χρυσή αλυσίδα με χρυσό σταυρό. Στη συνέχεια η δράστιδα επιβιβάστηκε στο όχημα όπου ανέμενε ο ημεδαπός συνεργός της, ενώ τελικά ακινητοποιήθηκαν από τους αστυνομικούς και συνελήφθησαν. Στην κατοχή του δράστη βρέθηκε η αφαιρεθείσα αλυσίδα και ο σταυρός, ο οποίος κατασχέθηκε και αποδόθηκε στον δικαιούχο του.

Όπως διακριβώθηκε, οι δράστες με την παραπάνω μεθοδολογία, διέπραξαν από τον Αύγουστο έως τον Νοέμβριο του 2022, ακόμη δεκαπέντε κλοπές σε βάρος ηλικιωμένων, αφαιρώντας από την κατοχή τους χρυσές αλυσίδες και σταυρούς, αξίας πάνω από 14.000 ευρώ, ενώ σε δύο περιπτώσεις δεν ολοκλήρωσαν την πράξη τους.

Στο πλαίσιο των ερευνών βρέθηκαν δύο ακόμη αφαιρεθείσες αλυσίδες λαιμού, οι οποίες κατασχέθηκαν, καθώς επίσης κατασχέθηκε το όχημα που χρησιμοποιούσαν οι δράστες.

Σημειώνεται ότι σε βάρος της συλληφθείσας διαπιστώθηκε ότι εκκρεμούν δύο καταδικαστικές αποφάσεις για κλοπές.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Καβάλας.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑