Άποψη - Γνώμη

Published on December 2nd, 2023 | by fileto

0

Που τα βρήκατε αυτά τα φυντάνια;

Για μια ακόμη φορά ο γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας θα μείνει στην ιστορία για τις πετυχημένες ατάκες του που συνοψίζουν σε λίγες λέξεις μια θλιβερή πραγματικότητα…

Μετά το «αυτοί είστε…» που έγινε σύνθημα πολλών στην προεκλογική περίοδο ο γενικός γραμματέας στην ίδια γραμμή με τον αείμνηστο Χαρίλαο Φλωράκη και ενίοτε με την Αλέκα Παπαρήγα που έλεγαν κάτι τέτοια «έξυπνα» αυτοτρολάρεται μερικές φορές και για τον ίδιο…

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας πριν λίγες μέρες, παραχώρησε συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης στην εκπομπή «Ενώπιος Ενωπίω» και μίλησε… για τον ίδιο.

«Αυτός είμαι» ξεκίνησε ο κ. Κουτσούμπας, ερωτηθείς για την όχι τόσο ξύλινη γλώσσα που χρησιμοποιεί. «Ούτε εταιρεία έχουμε ούτε τέτοια σχήματα ποτέ χρησιμοποιήσαμε. Είναι ο Κουτσούμπας. Αυτός είμαι…

«Αλλά νομίζω ότι δεν θα συμφωνήσω μαζί σας ότι πρώτη φορά που κομμουνιστής, Γραμματέας του Κομμουνιστικού Κόμματος έχει τέτοιο λόγο», πρόσθεσε.

«Να σας θυμίσω πως αντίστοιχα πράγματα έλεγαν και για τον Χαρίλαο Φλωράκη και για την Αλέκα Παπαρήγα.

Και για τις ατάκες τους και για την… γλώσσα την κατανοητή. Αυτή που προσεγγίζει τον εργαζόμενο λαό και καταλαβαίνει αυτά που νιώθει. Βέβαια ο καθένας ανάλογα με το ιδιόχρωμα της καταγωγής του, με τον χαρακτήρα του», τόνισε.

Αναφερόμενος στις ατάκες του που έχουν γίνει viral o κ. Κουτσούμπας απάντησε: «Νομίζω ότι παίζουν μεγάλο ρόλο τα Μέσα Ενημέρωσης ή τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, είναι πιο εξοικειωμένη η νεολαία με αυτά και φυσικά, τώρα ο νέος άνθρωπος γεννιέται με την τηλεόραση στο σπίτι, με το tablet, με το κινητό…

Είναι πολύ οικεία αυτά. Εγώ για παράδειγμα είχα δει τηλεόραση όταν ήμουν ήδη στο Δημοτικό και μάλιστα στη γειτονιά».

Σχετικά με το αν τις σχολιάζει ο κόσμος, ο κ. Κουτσούμπας είπε: «Τα σχολιάζει ο κόσμος. Ιδιαίτερα την προεκλογική περίοδο που ήταν καθημερινή η επαφή με τον κόσμο έξω στους δρόμους, στα μαγαζιά, στις λαϊκές, σε σχολεία, σε νοσοκομεία παντού, μου έκαναν αναφορά είτε εδώ στους δρόμους της Αθήνας είτε στη Λαμία και μου φώναζαν τα παιδιά «Αυτοί είστε» ή «που τα βρήκατε αυτά τα φυντάνια».

Πάμε τώρα στα φυντάνια στα οποία αναφέρθηκε όχι αορίστως ο γραμματέας.

Είδηση στα μίντια: «Γενέθλια είχαν στο σπίτι του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανου Κασσελάκη καθώς ο σκύλος του, η Φάρλι έγινε τεσσάρων ετών, με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να της σβήνει κεράκια σε μία μίνι τούρτα και να ανεβάζει βίντεο στο instagram.

Στο βίντεο εμφανίζεται η Φάρλι να ποζάρει στο φακό και μπροστά της να έχει μια τούρτα ειδικά φτιαγμένη για σκύλους και τέσσερα κεράκια, ενώ ο Στέφανος Κασσελάκης στην ανάρτησή του γράφει: «Για την πιο γλυκιά σκυλίτσα του κόσμου», ενώ στη συνέχεια διευκρινίζει πως: «Μην τρομάξετε, η τούρτα είναι superfood dog cake».

Στο βίντεο μάλιστα ο Στέφανος Κασσελάκης είχε φροντίσει να βάλει και διάφορα εφέ γενεθλίων, οπως ένα εορταστικό καπελάκι στο σκύλο και γύρω γύρω κομφετί. Παράλληλα έπαιζε εορταστική μουσική, ενώ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε την εικόνα πριν σβήσουν τα κεράκια και μετά με την Φάρλι να καταβροχθίζει τη λιχουδιά της.

Το βίντεο με τα γενέθλια της Φάρλι ανέβασε στο instagram και ο σύζυγος του κ. Κασσελάκη, Τάιλερ Μακμπέθ.

Πάμε σε άλλη είδηση: «Viral έγινε Νίκος Ανδρουλάκης για το διπλό γλωσσικό ολίσθημά του, όταν αποκάλεσε τη γνωστή εταιρεία τεχνολογίας Huawei ως «Χουβέι» και «Κουβέι», με το Twitter να «παίρνει φωτιά» και να σχολιάζει τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ.

Μιλώντας στην τηλεόραση του KONTRA Channel, ο Νίκος Ανδρουλάκης μίλαγε για το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων αλλά δεν μπορούσε να προφέρει το όνομα της κινεζικής εταιρείας Huawei, το οποίο προφέρεται ως Χουάγουεϊ.

«Θα αφήνω τον καθένα να υπονοεί ότι αρχηγός τρίτου κόμματος έχει συνεργαστεί με την Χουβέι που δεν ξέρω κανέναν, ούτε Κινέζο, ούτε Κουβέι ούτε τίποτα», είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και στο Twitter έγινε χαμός με τα σχόλια.

«Εσείς έχετε τηλέφωνο χουβέϊ ή είστε τίποτα μπλεμπαίοι…», ήταν ένα από τα σχόλια που ξεχώρισαν για το διπλό γλωσσικό ολίσθημα του Νίκου Ανδρουλάκη.

Πάμε στην άλλη πλευρά τώρα και στον Κυριάκο Βελόπουλο.

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, μιλώντας στο One Channel, είπε πως τα F-35 βγάζουν «μικροπροβληματάκια», ενώ είπε πως θα ήθελε η Ελλάδα να είναι στη συμπαραγωγή του, ακόμη κι αν ήταν για… ένα μπουρί ή μια εξάτμιση.

«Η Ελλάδα χρειάζεται καταδίωξης και αναχαίτισης (αεροσκάφη), αυτό το αεροπλάνο, το Rafale. Το F-35 είναι πολύ ακριβό αεροσκάφος και έχει βγάλει και μικροπροβληματάκια, δεν είναι τόσο δοκιμασμένο», δήλωσε ο κ. Βελόπουλος.

Απαντώντας στη συνέχεια στο εάν θα ψηφίσει τη συμφωνία για τα F-35, όταν έρθει στη Βουλή, είπε: «Ας το φέρουν να δω τι συμπαραγωγή πετύχαμε, διότι η Τουρκία που είχε μπει στο πρόγραμμα πέτυχε συμπαραγωγή. Αν πάω να πάρω το στυλό πάλι και να δώσω τα λεφτά μου, έχω διαφωνίες με την τακτική αυτή. Θέλω να συμπαραγάγω μερικά πράγματα, έστω ένα μπουρί, μια εξάτμιση κάτι να κάνει παραγωγή η Ελλάδα».

Και τέλος άφησα την απόλυτη viral κατάσταση πρόεδρο της Πλεύσης Ελευθερίας,  Ζωή Κωνσταντοπούλου…

Κάτι που έμεινε σίγουρα αξέχαστο από την προεκλογική περίοδο των βουλευτικών εκλογών του 2023, ήταν η περιβόητη «καρδιά» της… φρέσκιας εκδοχής της επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας κας Ζωής Κωνσταντοπούλου.

Με το επαναλαμβανόμενο μήνυμα «Πάμε να αλλάξουμε τον κόσμο με αγάπη» η πρόεδρος πέτυχε το comeback της το βράδυ της περασμένης 25ης Ιουνίου κι «έδωσε Ζωή στη βουλή», αν και τρολαρίστηκε ποικιλοτρόπως από πολιτικούς αντιπάλους της, με πρώτο τον Γενικό Γραμματέα του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα.

Τα όσα συνέβαλαν στην επιλογή της «καρδιάς», που κατέληξε να γίνει viral στο διαδίκτυο, μοιράστηκε ο Λαρισαίος (από τους Γόννους Τεμπών) σύντροφος της και συνάμα βουλευτής της Πλεύσης Ελευθερίας  Διαμαντής Καραναστάσης σε κοινή τους συνέντευξη στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου «Ενώπιος Ενωπίω», στον ANT1.

 Όπως παραδέχθηκε, ήταν δίκη του ιδέα ώστε «να επανασυστηθεί η Ζωή στους πολίτες».

Ε καλά τα λέει ο Κουτσούμπας, αυτοί είστε, σκέτα φυντάνια!


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑