Άποψη - Γνώμη

Published on September 18th, 2022 | by fileto

0

Θα σας εξαφανίσωμεν!

Διαβάζω και φυσικά γελώ για την μεγάλη επανάσταση που θα γίνει με την λειτουργία των γραμματειών των Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ), κατά την παραλαβή αιτήσεων πιστοποίησης της αναπηρίας.

Η Διοίκηση του e-ΕΦΚΑ, λέει ότι ο πολίτης υποβάλει την αίτηση αποκλειστικά μέσω του πληροφοριακού συστήματος «Εθνική Πύλη Αναπηρίας» και ειδικότερα μέσω του Συστήματος Πιστοποίησης Αναπηρίας και του Υποσυστήματος Ηλεκτρονικής Αίτησης.

Αίτηση μέσω ηλεκτρονικών υπηρεσιών, όπου εκκρεμεί η υποβολή εισηγητικού φακέλου παροχών αναπηρίας

Εν συνεχεία, οι αιτήσεις θα καταχωρούνται στο υποσύστημα ΚΕ.Π.Α. του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος του e-ΕΦΚΑ, προκειμένου να προγραμματιστεί ραντεβού για αξιολόγηση της αναπηρίας.

Αν λειτουργήσει από απόσταση αυτό το σύστημα, σφυρίξτε μας!

Πάλι θα τρέχουν οι πολίτες στα ΚΕΠΑ και στις επιτροπές και θα ξεροσταλιάζουν αναμένοντας την σειρά τους για να διαπιστωθεί αν τελικά το κομμένο τους πόδι …ξαναφύτρωσε!

Πάμε στην άλλη μεγάλη σφυρίχτρα των ημερών τα σπίτια για τη νεολαία και τα νέα ζευγάρια όπου λέει με 270 ευρώ τον μήνα (δεν μας λένε για πόσους μήνες) θα μπορούν να πάρουν δάνειο για να κάνουν κατοικίσιμα κάτι ρημάδια και να βάλουν το κεφάλι τους κάτω από κάποιο κεραμίδι…

Φυσικά οι παπαγάλοι στα πρωινάδικα έπιασαν δουλειά και προμοτάρουν ένα σχέδιο που σύμφωνα με τους γνωρίζοντες είναι καταδικασμένο να αποτύχει!

Την ίδια ώρα προσπαθούν να μας πείσουν ότι η ελληνική οικονομία πάει σφαίρα, ότι τα ενεργειακά διαθέσιμα είναι επαρκή, ότι υπάρχει ομπρέλα προστασίας των φτωχών νοικοκυριών και των μονίμως επιδοτούμενων πολιτών, ενώ αυτομάτως στα σούπερ μάρκετ οι εταιρείες μας παίζουν τον παππά, δίνοντάς μας στην ίδια τιμή, με πριν από ένα μήνα (μην πάει ο νους σας σε περσινές τιμές) συσκευασίες με λιγότερη ποσότητα προϊόντος και με πλούσιες προσφορές.

Καπάκι, ξέσπασε πόλεμος ανάμεσα σε σούπερ μάρκετ, μπακάληδες, κρεοπώλες και μανάβηδες για το ποιος θα εξαργυρώσει την επιταγή ακρίβειας που θα μοιράσει η κυβέρνηση (λες και είναι Φιλανθρωπικός Σύλλογος Κυριών της ενορίας), για να την βγάλουν οι μπατήρηδες!

Φυσικά και δεν γνώρισε ο παντογνώστης αρμόδιος υπουργός Άδωνις Γεωργιάδης πόσο πήγαν τα καυσόξυλα μια και ο ίδιος προφανώς για το τζάκι του θα τα προμηθευτεί αργότερα που θα σφίξει το κρύο και θα διαμαρτυρηθεί η σύζυγος!

Γιατί δεν είχε ποτέ φανταστεί ότι οι έμποροι από 120 ευρώ τον τόνο τα πήγαν στα 240, μια αύξηση 100% όπως και στο πέλετ, γιατί λέει δεν τους δίνουν υλικό οι Βούλγαροι που το κρατούν για τον εαυτό τους.

Αυτή η κυβερνητική σάλτσα την οποία πάνε να μας σερβίρουν για τον χειμώνα που έρχεται έχει πλέον ξυνίσει!

Δεν έχουμε την παραμικρή απορία γιατί γίνονται όλα αυτά.

Θέλουν οι δημοσκόποι (ορισμένοι εκ των οποίων κάνουν δουλειές με την κυβέρνηση) να μας παρουσιάσουν μετά την εμφάνιση Τσίπρα ότι καταλληλότερος πρωθυπουργός είναι ο Κυριάκος!

Θέλουν να μας σερβίρουν ότι η κυβέρνηση με την αξιωματική αντιπολίτευση, μπορεί να έχουν μικρή διαφορά, αλλά στα ποιοτικά χαρακτηριστικά είναι καλύτερη ο ομάδα Κυριάκου από την ομάδα Αλέξη!

Κι έχεις και κάτι υπουργούς τύπου Σκυλακάκη που κρύβονται στο ημίφως και κάνουν την βρώμικη δουλειά…

Να ξεσκίζουν τους πολίτες στην είσπραξη οφειλών, στον εκβιασμό με μπλοκαρισμένους λογαριασμούς, με εξαφάνιση κάθε πιθανότητας να βγάλουν τον σκληρό χειμώνα του έρχεται…

Γιατί κάνω λόγο για τον Σκυλακάκη; Κάνω λόγο για τον 63χρονο οικονομολόγο που σπούδασε οικονομικά στα Λονδίνα, γιατί στον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Θεόδωρο Σκυλακάκη, έχει ανατεθεί η άσκηση των ακόλουθων αρμοδιοτήτων:

α) της Γενικής Γραμματείας Δημοσιονομικής Πολιτικής και των υπαγόμενων σε αυτήν υπηρεσιών,

β) της εποπτείας του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων

γ) της Ειδικής Υπηρεσίας Συντονισμού Ταμείου Ανάκαμψης…

Για όποιον γνωρίζει καταλαβαίνει ότι εδώ και τρία και πλέον χρόνια κάνει τον εισπράκτορα και αποφασίζει που και πως θα στίψει τους πολίτες με τις ευλογίες βέβαια του πρωθυπουργού που είναι και ο πολιτικός του προϊστάμενος…

Το σχέδιο της κυβέρνησης είναι απλό. Να μπορέσει να μας αποδείξει ότι τα καταφέρνει έστω και με μια πλαστή εικόνα.

Γιατί πίσω από το λούσο της κρύβεται μια αδίστακτη ομάδα η οποία έχει ως στόχο να φέρει σε απόγνωση τους μικρομεσαίους Έλληνες και ακολούθως να τους κουλαντρίσει ελπίζοντας ότι την φράση του Μαυρογιαλούρου από το …θα σας εξαφανίσωμεν, θα την αλλάξει σε …θα σας εξασφαλίσωμεν!

Μόνο που η ζαριά αυτή έχει μεγάλο ρίσκο να μην έρθει όπως την περιμένεις στο …πλακωτό!


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑