Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on September 28th, 2023 | by fileto

0

Ο Σταυράκογλου περνάει άνετα 2η Κυριακή

ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΦΑΒΟΡΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Με την παρουσία εκατοντάδων πολιτών πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου στις Φέρες και τη Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου στην Αλεξανδρούπολη τα εγκαίνια των εκλογικών κέντρων της παράταξης «Αρχή» με επικεφαλής και υποψήφιο Δήμαρχο τον Σταύρο Σταυράκογλου.

Μιλώντας από το εκλογικό κέντρο της Αλεξανδρούπολης ο κ. Σταυράκογλου σημείωσε πως «σήμερα στέλνουμε ξεκάθαρο μήνυμα ότι σε 14 μέρες ο Δήμος μας θα κάνει μία νέα αρχή. Θα διεκδικήσουμε αυτά που μας ανήκουν και μας αξίζουν. Πιστεύουμε στη δύναμη της συμμετοχής και της δημιουργικότητας.  Ο μόνος, το ξαναλέω, ο μόνος δρόμος για να πετύχουμε είναι να είμαστε όλοι μαζί. Να βάλουμε το εμείς πάνω από το εγώ! Η οξύτητα, ο διχασμός, οι ύβρεις, οι απειλές, οι τεχνητές διαχωριστικές γραμμές ανήκουν στο χθες κι εμείς δεν μπορούμε να περιμένουμε! Τώρα είναι η ώρα!».

Μιλώντας για την ανάδειξη του σπουδαίου γεωστρατηγικού ρόλου της Αλεξανδρούπολης, που βρίσκεται τα τελευταία χρόνια στο επίκεντρο του διεθνούς ενδιαφέροντος, ο κ. Σταυράκογλου σημείωσε πως «είναι ώρα να διεκδικήσουμε και να καλύψουμε την ολιγωρία και τις παραλείψεις της απερχόμενης δημοτικής αρχής. Να σχεδιάσουμε πώς θέλουμε να είναι ο Δήμος μας τις επόμενες δεκαετίες, να βάλουμε προτεραιότητες και να παρουσιάσουμε τα σχέδιά μας. Μία νέα αρχή με συλλογικότητα, διαφάνεια, λογοδοσία, σύνθεση. Μόνο με αυτό τον τρόπο δημιουργούνται σχέσεις εμπιστοσύνης με τους πολίτες. Τα κλειστά γραφεία, οι κλειστές παρέες και οι αναρτήσεις στα social ανήκουν σε ανθρώπους που φοβούνται τους πολίτες, την αλήθεια, το φως».

Δίνοντας ένα βασικό περίγραμμα των προτεραιοτήτων της ομάδας του για τον Δήμο Αλεξανδρούπολης, ο υποψήφιος Δήμαρχος υπογράμμισε ότι μέσα από το νέο οικονομικό περιβάλλον που εξυφαίνεται στην περιοχή μας θα πρέπει να εξασφαλιστούν θέσεις εργασίας και εισοδήματα για όλους και όχι μόνο για λίγους και εκλεκτούς.

Στο τουριστικό πεδίο, θα πρέπει να διαμορφωθεί μία ολοκληρωμένη τουριστική πολιτική που θα αναδεικνύει και την πολιτιστική μας ταυτότητα, να διατηρηθεί το ενδιαφέρον όσους μας επισκέπτονται τακτικά, αλλά να προσελκύσουμε και νέους επισκέπτες.

Στόχος είναι να υπάρξει ένα πλαίσιο βιώσιμης καθημερινότητας, με σύγχρονο και ασφαλές οδικό δίκτυο, καθαριότητα και πράσινο όχι μόνο στο κέντρο, αλλά και στις γειτονιές και τους οικισμούς. Ο Δήμος μας έχει ανάγκη από ποιοτικές, σύγχρονες σχολικές και υγειονομικές μονάδες,  ενώ οι αθλητικές υποδομές και εγκαταστάσεις χρειάζονται συντήρηση και αναβάθμιση. Η δημιουργία νέων αθλητικών χώρων είναι επίσης στις προτεραιότητες της «Αρχής», με τον κ. Σταυράκογλου να επισημαίνει πως «κάθε γειτονιά θα πρέπει να έχει άνετη πρόσβαση σε τουλάχιστον μία αθλητική υποδομή».

Μιλώντας για τη δημοτική αρχή Ζαμπούκη, έκανε λόγο για «μία μειοψηφία με πρακτικές του προηγούμενου αιώνα που νομίζει ότι μπορεί να επιβιώσει στη σύγχρονη εποχή… Γράφοντας την ομιλία μου, προσπάθησα να βρω λέξεις για να περιγράψω την εσωστρέφεια, τη φοβικότητα, την αλαζονεία, την αδιαφάνεια και κυρίως την αναποτελεσματικότητα. Θυμήθηκα τις προσδοκίες που δημιουργήθηκαν πριν 4 χρόνια και δυστυχώς, και το εννοώ πραγματικά το ‘δυστυχώς’, ποτέ κανείς δεν αποδείχθηκε τόσο ελλιπής, δεν διέψευσε τόσο πολύ τις προσδοκίες. Ακούσαμε διάφορα άλλοθι για τον covid, την απλή αναλογική, τον πόλεμο στην Ουκρανία. Βεβαίως και υπήρχαν όλα αυτά, αλλά όταν υπάρχουν αυτά, δεν κλείνεσαι σε ένα γραφείο με τους λίγους συμβούλους σου. Δεν απομακρύνεσαι από την κοινωνία, δεν βλέπεις παντού γύρω σου εχθρούς, δεν σπας ρεκόρ αναθέσεων σε ημέτερους όταν δοκιμάζεται η κοινωνία! Στέκεσαι δίπλα στους πολίτες, μιλάς, ενθαρρύνεις, ενημερώνεις, εξηγείς. Ενώνεις, δεν διχάζεις! Πηγαίνεις με σχέδιο και προτάσεις, χτυπάς το χέρι στο τραπέζι, διεκδικείς, καλείς σε συστράτευση όλες τις παρατάξεις, όλους τους φορείς. Ηγείσαι, δεν κρύβεσαι!»

Κλείνοντας, ο υποψήφιος Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης τόνισε πως «τώρα είναι η ώρα για ανάπτυξη, για έργα! Ζητούμε ισχυρή καθαρή εντολή για να γίνουμε η δική σας φωνή. Για έναν Δήμο φωτεινό και πρωταγωνιστή».

Παράλληλα, με αφορμή τη μαζική παρουσία των πολιτών, ο κ. Σταυράκογλου έκανε χθες την ακόλουθη δήλωση:

«Ένα μεγάλο ευχαριστώ για τη συγκινητική και δυναμική σας παρουσία στα εγκαίνια των εκλογικών μας κέντρων στις Φέρες και στην Αλεξανδρούπολη.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ στείλαμε το ηχηρό μήνυμα για την Νέα Αρχή που χρειάζεται ο τόπος μας! Για μια καλύτερη καθημερινότητα και ποιότητα ζωής. Για ένα καλύτερο αύριο για εμάς και τα παιδιά μας.

Δεν θα σας απογοητεύσουμε! Δεν θα διαψεύσουμε τις προσδοκίες σας».


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑