Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on July 22nd, 2022 | by fileto

0

Συνεχίζεται η φωτιά στη Δαδιά

Ανεξέλεγκτη η φωτιά στον Έβρο και συγκεκριμένα στην περιοχή της Δαδιάς.

Σύμφωνα με τα νεότερα δεδομένα, οι πυροσβεστικές δυνάμεις έχουν κάνει εγκαταστάσεις στη δυτική και στη νότια πλευρά του μετώπου και επιχειρούν να περιορίσουν τη φωτιά.

Συνολικά επιχειρούν 70 οχήματα, 140 πυροσβέστες, 120 άτομα πεζοπόρων τμημάτων και 33 άτομα Δευκαλίωνας του Στρατού Ξηράς, με τις δυνάμεις να ενισχύονται συνεχώς.

Με το πρώτο φως της ημέρας θα ξεκινήσουν εναέριες ρίψεις σε δύο κύματα, 2 Mi8, 2 Erickson, 2 PZL, 2 CL415, ένα ΑΒ214 και ένα ΒΚ117.

Υπενθυμίζεται ότι οι επίγειες δυνάμεις ενισχύθηκαν από τους νομούς της Θράκης και της Ανατολικής Μακεδονίας και το μέτωπο συνεχίζει το καταστροφικό του έργο στο δάσος του Εθνικού Πάρκου Δαδιάς-Λευκίμης, στο ύψος του χωριού Λύρα όπου και ξεκίνησε περίπου στις 5 το απόγευμα της Πέμπτης.

Μάλιστα σύμφωνα με το evros – news δυνάμεις του στρατού και του δήμου Σουφλίου με υδροφόρες και μηχανήματα, έχουν επίσης ριχτεί στην μάχη προκειμένου η κατάσταση να βελτιωθεί και να περιοριστεί η καταστροφή του δάσους από πεύκα που υπάρχει στην περιοχή, δίπλα στον κάθετο άξονα Αρδανίου-Ορμενίου.

Μέχρι στιγμής δεν απειλούνται τα σπίτια στα χωριά της Λύρας και της Λευκίμης, αν και κάποια στιγμή οι άνεμοι άλλαξαν κατεύθυνση.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑