Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on December 28th, 2021 | by fileto

0

Οι απάτες συνεχίζονται στην Κομοτηνή

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αστυνομικών Αρχών για την ταυτοποίηση αγνώστων μέχρι στιγμής δραστών, οι οποίοι εξαπάτησαν δύο ημεδαπές στην Κομοτηνή, καταφέρνοντας να αφαιρέσουν από τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς το ποσό των 2.660 ευρώ.

Στην πρώτη περίπτωση, την Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου, η παθούσα έλαβε μήνυμα, που εμφανιζόταν ως αποστολέας τράπεζα, το οποίο εμπεριείχε  σύνδεσμο (link), προτρέποντάς την να τον ακολουθήσει προκειμένου να μην «παγώσει» ο λογαριασμός της. Η παθούσα πάτησε τον σύνδεσμο, με αποτέλεσμα οι δράστες να αποκτήσουν πρόσβαση σε λογαριασμό της και να προβούν σε μεταφορά χρημάτων, ύψους 700 ευρώ.

Σε μια άλλη περίπτωση, ανήμερα των Χριστουγέννων, το Σάββατο 25 Δεκεμβρίου, μία ακόμη γυναίκα έλαβε μήνυμα, που εμφανιζόταν ως αποστολέας τράπεζα, το οποίο εμπεριείχε  σύνδεσμο (link), προτρέποντάς την να τον ακολουθήσει και να συμπληρώσει τα προσωπικά της στοιχεία, τον 16ψηφιο αριθμό της τραπεζικής της κάρτας, τον τριψήφιο κωδικό που βρίσκεται στο πίσω μέρος της κάρτας και τον κωδικό της σε ηλεκτρονική εφαρμογή της τράπεζας, για λόγους ασφαλείας και προκειμένου να μην ακυρωθούν όλες οι ηλεκτρονικές της συναλλαγές.

Η παθούσα πάτησε τον σύνδεσμο και συμπλήρωσε τα ανωτέρω στοιχεία, με αποτέλεσμα οι δράστες να αποκτήσουν πρόσβαση σε λογαριασμό της και να προβούν σε μεταφορά χρημάτων και αγορές, ύψους 1.960 ευρώ.

Την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Κομοτηνής.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑