Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on December 11th, 2021 | by fileto

0

4 περιπτώσεις διακίνησης λαθρομεταναστών

Συνελήφθησαν προχθές (9-12-2021), σε περιοχές της Ροδόπης και της Ορεστιάδας, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ροδόπης και Ορεστιάδας, πέντε (5) διακινητές, τρεις αλλοδαποί και δύο ημεδαποί, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε τέσσερις διαφορετικές περιπτώσεις, μη νόμιμους μετανάστες.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, το πρωί, στην Εθνική Οδό Κομοτηνής – Ξάνθης, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής συνέλαβαν έναν ημεδαπό διακινητή, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο και να μεταφέρει παράνομα στην ενδοχώρα έναν (1) μη νόμιμο μετανάστη.

Στη δεύτερη περίπτωση, το ίδιο πρωί, στον οικισμό Σοφικού Έβρου, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ορεστιάδας συνέλαβαν έναν αλλοδαπό διακινητή, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να μεταφέρει παράνομα στην ενδοχώρα επτά (7) μη νόμιμους μετανάστες.

Σημειώνεται ότι ο δράστης αρχικά δεν συμμορφώθηκε σε σήμα στάσης των αστυνομικών και ανέπτυξε ταχύτητα, οδηγώντας επικίνδυνα. Στη συνέχεια ο οδηγός – διακινητής, κινούμενος με μικρή ταχύτητα εγκατέλειψε το όχημα εν κινήσει, προκειμένου να διαφύγει τη σύλληψη χωρίς να τα καταφέρει, ενώ το αυτοκίνητο προσέκρουσε σε περίφραξη οικίας και ακινητοποιήθηκε, χωρίς να υπάρξει κάποιος τραυματισμός.

Στην τρίτη περίπτωση, το μεσημέρι, στην επαρχιακή οδό Κάλχα – Καρυδιάς Ροδόπης, αστυνομικοί της Ειδικής Επιχειρησιακής Ομάδας Επέμβασης του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης από κοινού με αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης συνέλαβαν έναν αλλοδαπό διακινητή, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να μεταφέρει παράνομα στην ενδοχώρα τέσσερις (4) μη νόμιμους μετανάστες.

Σημειώνεται ότι ο δράστης δεν συμμορφώθηκε σε σήμα στάσης των αστυνομικών και ανέπτυξε ταχύτητα, πραγματοποιώντας επικίνδυνους ελιγμούς ενώ ακολούθως το όχημα προσέκρουσε σε προστατευτικές μπάρες και μετά την ακινητοποίησή του ο διακινητής επιχείρησε να διαφύγει πεζός, πλην όμως συνελήφθη.

Στην τέταρτη περίπτωση , το απόγευμα, στην παλαιά Εθνική Οδό Αλεξανδρούπολης – Κομοτηνής, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης συνέλαβαν έναν αλλοδαπό και μία ημεδαπή, διότι επιβαίνοντες σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο μετέφεραν παράνομα στην ενδοχώρα τρεις (3) μη νόμιμους μετανάστες.

Κατασχέθηκαν τρία Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, ένα Ι.Χ.Φ αυτοκίνητο και χρηματικό ποσό.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την προανάκριση για τις τέσσερις υποθέσεις ενεργούν τα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου και Σαπών Ροδόπης και Ορεστιάδας.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑