Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on January 8th, 2022 | by fileto

0

Όλοι ψάχνουν τον ψαρά από το Παγγαίο

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του 57χρονου ψαρά που αγνοείται από την Πέμπτη στον Στρυμονικό Κόλπο.

Ο 57χρονος χάθηκε όταν με ένα μικρό αλιευτικό σκάφος πήγε για ψάρεμα την Παρασκευή μαζί με άλλο άτομο στις εκβολές του Στρυμόνα.

Χθες συμμετείχε στις έρευνες και αεροσκάφος τύπου Καναντέρ, καθώς και επαγγελματίες ψαράδες αλλά και δύτες, ενώ εντοπίστηκε το μπουφάν του αγνοούμενου. Παράλληλα με το Λιμενικό, στις έρευνες συμμετέχει και τετραμελές κλιμάκιο της ΕΟΔ, από την Καβάλα. Το συντονισμό της επιχείρησης έχει το Λιμεναρχείο Σταυρού.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ Σερρών, ο υπάλληλος του 57χρονου, ο οποίος επίσης επέβαινε στο σκάφος, ανέφερε στους λιμενικούς ότι τους χτύπησε ένα δυνατό κύμα και ο ψαράς έπεσε στη θάλασσα. Ο 57χρονος, όπως κατέθεσε ο νεαρός υπάλληλος, του ζήτησε να μεταφέρει το σκάφος σε ασφαλές λιμάνι της Καβάλας και ο ίδιος θα κολυμπούσε ως την ακτή. Για τον λόγο αυτόν φαίνεται ότι έβγαλε το μπουφάν και τις μπότες που φορούσε.

Ο 57χρονος, σύμφωνα πάντα με την ΕΡΤ, ήταν δεινός κολυμβητής, αλλά την ώρα που έπεσε στο νερό επικρατούσε θαλασσοταραχή.

Στο Κοκκινοχώρι Καβάλας, από όπου κατάγεται, τα δυο του παιδιά, οι συγγενείς και οι φίλοι αγωνιούν για την τύχη του και αναμένουν κάποιο νέο από τα συνεργεία διάσωσης.

Αρκετοί συγχωριανοί και συνάδερφοί του συμμετέχουν στις έρευνες κι όπως έλεγαν ήταν από τους πιο ικανούς στον εντοπισμό χταποδιών και μάλιστα είχε μια δική του μέθοδο, που τον καθιέρωσε στον χώρο.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑