Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on October 2nd, 2023 | by fileto

0

«Οσμή σκανδάλου» στη σύμπλευση ΝΔ- Βελόπουλου;

ΚΡΟΥΣΜΑ” ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΜ-Θ ΜΕ ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ

Με τις ψήφους της «Ελληνικής Λύσης» η κυβέρνηση άλλαξε την σύνθεση της ΑΔΑΕ και του ΕΣΡ, βάζοντας ταφόπλακα στο σκάνδαλο των υποκλοπών. Τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει υπόνοιες ότι αυτή σύμπλευση ενδέχεται να υποκρύπτει «υπόγεια συναλλαγή» κυβέρνησης/ΝΔ- Βελόπουλου/Ελλ. Λύσης

Η αξιωματική αντιπολίτευση διατυπώνει ερωτήματα για πιθανή ευνοϊκή μεταχείριση του Κυριάκου Βελόπουλου σε φορολογικές υποθέσεις του, με “αντάλλαγμα τις ψήφους του κόμματος του υπέρ της αλλαγής προσώπων σε δύο Ανεξάρτητες Αρχές.

Επικαλούμενη πηγέ στην ΑΑΔΕ (Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων), η ενημερωτική ιστοσελίδα TVXS αναφέρει ότι υπάρχουν σοβαρές εκκρεμείς φορολογικές υποθέσεις σε βάρος του Κυριάκου Βελόπουλου, οι οποίες σχετίζονται με την τιμολόγηση των κεραλοιφών και των βιβλίων που πουλάει μέσω τηλεοπτικής εκπομπής.Τα βιβλία είναι στο συντελεστή ΦΠΑ 6%, ενώ οι κεραλοιφές στο 24%.

Οι φορολογικές αρχές έχουν κατηγορήσει την εταιρεία (που ανήκει στη σύζυγο του κ. Βελόπουλου), ότι πουλούσε το σετ βιβλίο-κεραλοιφή στο χαμηλό συντελεστή ΦΠΑ, εμφανίζοντας λανθασμένα και συνειδητά τις κεραλοιφές ως δώρο, ενώ αυτές ήταν το βασικό αγαθό προς πώληση.

Οι διαφορές στον ΦΠΑ μόνο για το 2017 ξεπερνούν τις 150.000 ευρώ, ενώ για επόμενα εξι χρόνια μέχρι σήμερα, υπολογίζεται ότι προσεγγίζουν το 1 εκατ. ευρώ.

 Με αφορμή αυτό το ρεπορτάζ και με δεδομένο ότι εις βάρος του Κυριάκου Βελόπουλου εκκρεμεί πρόστιμο 2 εκατ. ευρώ από το ΕΣΡ -κάτι που έχει καταγγείλει και το ΠΑΣΟΚ- ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι ανακύπτουν υπόνοιες για συναλλαγή με την κυβέρνηση. Διατυπώνει το ερώτημα αν πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης χαίρει φορολογικής ασυλίας έναντι ανταλλαγμάτων και «αν το κοινοβουλευτικό “πραξικόπημα” Μητσοτάκη», για να αποφευχθεί το πρόστιμο στην ΕΥΠ, «πέρασε με τις κεραλοιφές Βελόπουλου»

Η αξιωματική αντιπολίτευση καλεί την κυβέρνηση να απαντήσει στο ρεπορτάζ, σημειώνοντας ότι διαφορετικά «η συμπόρευση του κ. Μητσοτάκη με την Ακροδεξιά θα έχει και “άρωμα” φορολογικού σκανδάλου, εκτός από την δυσοσμία που άφησε πίσω το κοινοβουλευτικό πραξικόπημα λίγες μέρες πριν».

Σε ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ διατυπώνει τα εξής ερωτήματα:

  –  Υπάρχει κίνδυνος άμεσης παραγραφής των συγκεκριμένων αδικημάτων, όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ;

  –  Πραγματοποιήθηκε έλεγχος όσον αφορά την καταβολή ΦΠΑ στις πωλήσεις του κ. Βελόπουλου για τα έτη μετά το 2017;

  –  Προτίθεται η κυβέρνηση να φέρει στη Βουλή όλα τα σχετικά έγγραφα από την ΑΑΔΕ, ή θα επικαλεστεί για μια ακόμη φορά το απόρρητο -εν προκειμένω το φορολογικ -ό για τον αρχηγό της Ελληνικής Λύσης;

Μαργαρίτης Κίρκος («ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ» ): Επικίνδυνοι για την περιοχή μας Σταυράκογλου, Τοψίδης. «Έγκλημα» αν ψηφιστούν – EVROS NEWS (evros-news.gr)


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑