Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on September 6th, 2023 | by fileto

0

Το site aftodioikisi.gr, επισημαίνει για Πέτροβιτς-Μέτιο

Περιφέρεια ΑΜΘ: Αφαίρεση αρμοδιοτήτων από Αντιπεριφερειάρχη -υποψήφιο δήμαρχο που δεν παραιτείται

Στην αφαίρεση – αποψίλωση αρμοδιοτήτων από τον Αντιπεριφερειάρχη Έβρου Δημήτρη Πέτροβιτς προχώρησε ο περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης (ΑΜΘ) και εκ νέου υποψήφιος περιφερειάρχης, Χρήστος Μέτιος.

Ειδικότερα, o κ. Μέτιος αποφάσισε να μοιράσει τις αρμοδιότητες του κ. Πέτροβιτς στους Θανάση Τσώνη και Βασίλη Δελησταμάτη. Ο κ. Τσώνης από εντεταλμένος σύμβουλος τουρισμού αναβαθμίζεται… κατακόρυφα σε αντιπεριφερειάρχης τουρισμού και Υγεία, λαμβάνοντας ταυτόχρονα πολλές από τις αρμοδιότητες Πέτροβιτς.

Ο Δελησταμάτης είναι αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και Κτηνιατρικής της Περιφέρειας ΑΜΘ ωστόσο έχει να λαμβάνει και από τις αρμοδιότητες του Πέτροβιτς.

Όσον αφορά στον Δημήτρη Πέτροβιτς, παραμένει χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Έβρου με αρμοδιότητα στα θέματα Πολιτικής Προστασίας.

Γιατί όμως αυτή η αποψίλωση του Πέτροβιτς από τον Μέτιο;

Ο Δημήτρης Πέτροβιτς από τον περασμένο Απρίλιο γνωστοποίησε την πρόθεσή του να είναι υποψήφιος δήμαρχος Αλεξανδρούπολης. Αυτό δεν φαίνεται ότι άρεσε στον Χρήστο Μέτιο. Αλλά αυτό που δεν άρεσε ακόμα περισσότερο στον Μέτιο είναι ότι ο Πέτροβιτς είναι υποψήφιος δήμαρχος και παραμένει αντιπεριφερειάρχης, καθώς δεν σκοπεύει να παραιτηθεί.

Βέβαια, μεταξύ Πέτροβιτς και Μέτιου υποβόσκει από παλιά μια κόντρα. Ο Πέτροβιτς τον Οκτώβριο του 2018 είχε ανακοινώσει ότι θα είναι υποψήφιος περιφερειάρχης ΑΜΘ στις εκλογές του Μαιου του 2019. Τελικά, όμως, ο Πέτροβιτς υπαναχώρησε και εντάχθηκε στο ψηφοδέλτιο του Μέτιου και εντέλει ορίστηκε αντιπεριφερειάρχης.

Φαίνεται ότι η εμπιστοσύνη μεταξύ των δύο δεν αποκαταστάθηκε ποτέ.

ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ: Περιφέρεια ΑΜΘ: Αφαίρεση αρμοδιοτήτων από Αντιπεριφερειάρχη -υποψήφιο δήμαρχο που δεν παραιτείται – Aftodioikisi.gr


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑