Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on September 5th, 2022 | by fileto

0

Όλα έτοιμα στην Κομοτηνή για το Άξιον Εστί!

Όλα είναι έτοιμα στην Κομοτηνή για την υποδοχή της Ιεράς Εικόνας της Παναγίας «Άξιον Εστίν» από το Πρωτάτο του Αγίου Όρους, την Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου, καθώς και για την υποδοχή του Οικουμενικού Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως κ. Βαρθολομαίου την Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου.

Η υποδοχή της Ιεράς Εικόνας της Υπεραγίας Θεοτόκου «Άξιον Εστίν» θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου στις 18:30 στη δυτική είσοδο της Κομοτηνής (άγαλμα Ελ. Βενιζέλου). Θα ακολουθήσει λιτανεία προς το Ηρώον της πόλης όπου στις 19:00 θα γίνει η επίσημη υποδοχή και στη συνέχεια λιτανεία έως τον Ιερό Καθεδρικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου όπου θα τελεστεί η επίσημη δοξολογία.

Η Ιερά Εικόνα θα φιλοξενηθεί στον Καθεδρικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Κομοτηνής έως την Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2022.

Η επίσημη υποδοχή του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου το απόγευμα στον Καθεδρικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, όπου στις 19:00 θα τελεστεί επίσημη δοξολογία.

Την Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου, από 7:00 έως 10:30 π.μ. στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου θα τελεστεί Πατριαρχική χοροστασία για την εορτή του Γενεθλίου της Θεοτόκου.

Την Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος θα επισκεφθεί τις Σάπες Ροδόπης όπου στις 13:00 το μεσημέρι θα τελεστεί επίσημη δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Σαπών.

Το Πρόγραμμα έχει ως ακολούθως:

ΤΡΙΤΗ 6 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2022

18:30 Υποδοχή της Ιεράς Εικόνας «Άξιον Εστίν» στην δυτική είσοδο της Κομοτηνής (άγαλμα Ελ. Βενιζέλου) και λιτανεία έως τον Ιερό Καθεδρικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.

19:00 Επίσημη υποδοχή της Ιεράς Εικόνας «Άξιον Εστίν» στο Ηρώο της πόλης

Προσφωνήσεις από τους:

κ. Δημήτριο Γαλαμάτη, Γενικό Γραμματέα Επικοινωνίας και Ενημέρωσης ως Εκπρόσωπος της Κυβέρνησης.

Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμονα.

Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης κ. Χρήστο Μέτιο.

Δήμαρχο Κομοτηνής κ. Ιωάννη Γκαράνη.

Αντιφώνηση του Πανασιολογιωτάτου Πρωτεπιστάτου, Γέροντος Χριστοφόρου Ιβηρίτου.

19:30 Επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.

Προσφωνήσεις του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμονος και του Πανασιολογιωτάτου Πρωτεπιστάτου, Γέροντος Χριστοφόρου Ιβηρίτου.

ΤΕΤΑΡΤΗ 7 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2022

11:00 Υποδοχή της Ιεράς Κοινότητας από το Δήμαρχο Κομοτηνής κ. Ιωάννη Γκαράνη στο Δημαρχιακό Μέγαρο.

12:00 Επίσκεψη στην Σχολή Αστυφυλάκων Ελληνικής Αστυνομίας.

18:00 Πανηγυρικός Εσπερινός για την εορτή του Γενεθλίου της Θεοτόκου.

19:00 Επίσημη Δοξολογία επί τη υποδοχή της Αυτού Θειοτάτης Παναγιότητος, του Οικουμενικού Πατριάρχου κ. Βαρθολομαίου στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.

ΠΕΜΠΤΗ 8 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2022

07:00 Πατριαρχική Χοροστασία για την εορτή του Γενεθλίου της Θεοτόκου και απόδοση της ανωτάτης τιμητικής διακρίσεως της Ιεράς Μητροπόλεως Μαρωνείας και Κομοτηνής στους:

Πρωτοεπιστάτη Ιεράς Κοινότητος Αγίου Όρους Άθω, Πανοσιολογιώτατο Γέροντα Χριστόφορο Ιβηρίτη.

Άρχοντα της ΜΧΕ και Πολιτικό Διοικητή του Αγίου Όρους, κ. Αθανάσιο Μαρτίνο.

10:45 Επίσκεψη στην Ιερά Μονή Παναγίας Φανερωμένης Βαθυρρύακος.

13:00 Επίσημη Δοξολογία επί τη υποδοχή της Αυτού Θειοτάτης Παναγιότητος, του Οικουμενικού Πατριάρχου κ. Βαρθολομαίου στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Σαπών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 9 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2022

11:00 Υποδοχή της Ιεράς Κοινότητας από τον Περιφερειάρχη Αν. Μακεδονίας – Θράκης κ. Χρήστο Μέτιο στην έδρα της Περιφέρειας στην Κομοτηνή.

12:00 Υποδοχή της Ιεράς Κοινότητας από τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Ροδόπης κ. Νικόλαο Τσαλικίδη στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας στην Κομοτηνή.

19:00 Υποδοχή της Ιεράς Κοινότητας από τον Πρύτανη του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης κ. Αλέξανδρο Πολυχρονίδη και των Πρυτανικών Αρχών στην Πρυτανεία του ΔΠΘ.

ΣΑΒΒΑΤΟ 10 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2022

10:00 Επίσκεψη στην Ιερά Μονή Οσίου Μάξιμου του Καυσοκαλύβη Παπικίου Όρους, ξενάγηση στο Παπίκιο Όρος.

ΚΥΡΙΑΚΗ 11 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2022

07:00 Όρθρος και Αρχιερατικό Συλλείτουργο.

11:00 Υποδοχή της Ιεράς Κοινότητας από το Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή ΑΜΘ Υποστράτηγο κ. Πασχάλη Συριτούδη και από τον Αστυνομικό Διευθυντή Ροδόπης Ταξίαρχο κ. Μιχάλη Σεβδυνίδη.

19:00 Επίσκεψη στον Ίασμο. Υποδοχή της Ιεράς Κοινότητας στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου. Προσφωνήσεις από το Δήμαρχο Ιάσμου κ. Οντέρ Μουμίν και τον Αρχιερατικό Επίτροπο Ιάσμου Αιδεσιμώτατο Πρωτοπρεσβύτερο Σταύρο Κολιούση.

ΔΕΥΤΕΡΑ 12 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2022

11:00 Επίσημος Αγιασμός για την έναρξη του σχολικού έτους 2022-2023 στον αύλειο χώρο του Ιερού Καθεδρικού Ναού Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Κομοτηνής παρουσία αντιπροσωπείας των σχολείων της Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης.

11:30 Αναχώρηση της Ιεράς Εικόνας της Παναγίας «Άξιον Εστίν» και της Ιεράς Κοινότητας.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑