Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on March 26th, 2022 | by fileto

0

Δύο αλλοδαποί διακικητές και 9 λαθρομετανάστες

Συνελήφθησαν προχθές και χθες (24 και 25-3-2022), σε περιοχές της Ξάνθης και του Έβρου, απ ό αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ξάνθης και Ορεστιάδας, δύο (2) αλλοδαποί διακινητές, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, μη νόμιμους μετανάστες.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, προχθές το απόγευμα στην εθνική οδό Κομοτηνής – Ξάνθης, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ξάνθης με τη συνδρομή αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Ευλάλου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ξάνθης συνέλαβαν τον έναν (1) διακινητή, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να μεταφέρει, παράνομα, στην ενδοχώρα τρείς (3) μη νόμιμους μετανάστες.

Σημειώνεται ότι ο οδηγός – διακινητής αρχικά δεν συμμορφώθηκε σε σήμα στάσης των αστυνομικών και ανέπτυξε ταχύτητα, ενώ στη συνέχεια το όχημα ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη.

Επιπλέον, όπως διαπιστώθηκε για το όχημα, έχει δηλωθεί κλοπή την 24-2-2022 σε αστυνομική υπηρεσία της Θεσσαλονίκης.

Στη δεύτερη περίπτωση, χθες το πρωί, στο Διδυμότειχο, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ορεστιάδας , συνέλαβαν τον δεύτερο διακινητή, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να μεταφέρει, παράνομα, στην ενδοχώρα έξι (6) μη νόμιμους μετανάστες.

Σημειώνεται ότι ο δράστης προηγουμένως δεν συμμορφώθηκε σε σήμα στάσης των αστυνομικών και ανέπτυξε ταχύτητα, ενώ στη συνέχεια το όχημα ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη.

Επιπλέον όπως διαπιστώθηκε οι οδηγοί – διακινητές στερούνται άδειας ικανότητας οδήγησης.

Κατασχέθηκαν το παραπάνω οχήματα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την προανάκριση ενεργούν τα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης Ξάνθης και Ορεστιάδας.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑