Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on March 5th, 2022 | by fileto

0

Μπλόκο στο ποτάμι με λεία 10 τούρκικα πιστόλια…

Στη σύλληψη πέντε αλλοδαπών ηλικίας 21, 26, 37, 38 και 42 ετών, προέβησαν στελέχη της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών (Π.Ο.ΔΙ.Ν.) του Κεντρικού Λιμεναρχείου Αλεξανδρούπολης, σε συνεργασία με στελέχη της Υπηρεσίας Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κομοτηνής, για από κοινού εισαγωγή-λαθρεμπορία-μεταφορά-κατοχή-αποθήκευση δέκα (10) πιστολιών τουρκικής προέλευσης διαμετρήματος 9mm, με αποξασμένους τους αριθμούς σειράς, κατά παράβαση των άρθρων 2, 6, 7 και 11 του Ν.2168/1993 και του άρθρου 45 Π.Κ. καθώς και για παράνομη είσοδο στη χώρα, κατά παράβαση του άρθρου 83 του Ν.3386/2005.

Ειδικότερα, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών και διακριτικής επιτήρησης, εντοπίστηκε, πρωινές ώρες σήμερα, στην παραποτάμια αγροτική περιοχή Δήμου Σουφλίου πλησίον μεθορίου ποταμού Έβρου, πνευστή λέμβος με έξι επιβαίνοντες, να προσεγγίζει την ελληνική όχθη. Στη συνέχεια, αφού αποβιβάστηκαν στην ακτή πέντε αλλοδαποί, η εν λόγω λέμβος αναχώρησε με κατεύθυνση προς την τουρκική πλευρά, από όπου και προήλθε.

Ακολούθως, οι εν λόγω αλλοδαποί, κατά την προσπάθειά τους να απομακρυνθούν από το σημείο κινούμενοι πεζοί, παραπλεύρως του ποταμού Έβρου, ακινητοποιήθηκαν από τα ανωτέρω στελέχη. Κατόπιν διενέργειας ελέγχου, οι ανωτέρω συνελήφθησαν καθώς διαπιστώθηκε ότι στερούνταν των ταξιδιωτικών τους εγγράφων, ενώ επιπλέον, εντός σακιδίου πλάτης που έφερε ο 21χρονος εντοπίστηκαν δέκα (10) πιστόλια τουρκικής προέλευσης διαμετρήματος 9mm, με αποξασμένους τους αριθμούς σειράς.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα ανευρεθέντα όπλα καθώς και τρία (03) κινητά τηλέφωνα.

Η Διεύθυνση Ασφαλείας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων αναλύει και επεξεργάζεται εις βάθος όλα τα στοιχεία που έχουν προκύψει και διερευνά την ενδεχόμενη επέκταση της δράσης των ανωτέρω συλληφθέντων.

Τυχόν εξελίξεις πρόκειται να αναφερθούν με νεότερο δελτίο τύπου.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑