Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on February 3rd, 2022 | by fileto

0

Συλλήψεις διακινητών σε Έβρο και Ροδόπη

Συνελήφθησαν χθες (1-2-2022), σε περιοχές του Έβρου και της Ροδόπης, απ ό αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης και Ροδόπης, πέντε (5) διακινητές, δύο αλλοδαποί και τρεις ημεδαποί, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις, μη νόμιμους μετανάστες.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, στο πλαίσιο οργανωμένης επιχείρησης αστυνομικών του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φερών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης συνελήφθησαν τρία μέλη εγκληματικής ομάδας που δραστηριοποιούνταν στη μεταφορά μη νόμιμων αλλοδαπών. Πρόκειται για τρεις ημεδαπούς, εκ των οποίων ένας άνδρας και δύο γυναίκες, η σύλληψη των οποίων επιτεύχθηκε έπειτα από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων και εμπεριστατωμένες έρευνες.

Στο πλαίσιο της επιχείρησης, τις πρώτες πρωινές ώρες της 1-2-2022 οι αστυνομικοί εντόπισαν κρυμμένους σε παρέβρια περιοχή των Φερών Έβρου εννέα (9) μη νόμιμους μετανάστες, οι οποίοι προηγουμένως είχαν εισέλθει παράνομα από την Τουρκία στην Ελλάδα, διασχίζοντας τον ποταμό Έβρο με πλαστική βάρκα.

Στο παραπάνω σημείο μετέβησαν με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο δύο από τους διακινητές (ένας άνδρας και μία γυναίκα), οι οποίοι επιβίβασαν στο όχημα πέντε μη νόμιμους μετανάστες, μεταφέροντάς τους σε οικισμό του Έβρου και συγκεκριμένα σε οικία της τρίτης δράστιδας, προκειμένου στη συνέχεια να τους προωθήσουν στην ενδοχώρα.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, οι παραπάνω αστυνομικοί με τη συνδρομή αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Αλεξανδρούπολης ακινητοποίησαν πλησίον της πόλης της Αλεξανδρούπολης το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που επέβαιναν οι δύο δράστες και τους συνέλαβαν. Ακολούθως, συνελήφθη και η τρίτη δράστιδα στην οικία της, που χρησιμοποιούνταν για την παραμονή των διακινούμενων, ενώ στην παρέβρια περιοχή συνελήφθησαν και οι άλλοι τέσσερις μη νόμιμοι αλλοδαποί, οι οποίοι ανέμεναν για την μεταφορά τους στο εσωτερικό της χώρας.

Στη δεύτερη περίπτωση , το πρωί, στον οικισμό Νίψας Έβρου, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης συνέλαβαν έναν αλλοδαπό δράστη, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να μεταφέρει παράνομα στην ενδοχώρα επτά (7) μη νόμιμους μετανάστες.

Σημειώνεται ότι ο δράστης προηγουμένως δεν συμμορφώθηκε σε σήμα στάσης των αστυνομικών και ανέπτυξε ταχύτητα, οδηγώντας επικίνδυνα, ενώ στη συνέχεια το όχημα ακινητοποιήθηκε με τη συνδρομή αστυνομικών του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φερών, του Αστυνομικού Τμήματος Φερών και αστυνομικού σκύλου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης και ο διακινητής συνελήφθη.

Στην τρίτη περίπτωση , το απόγευμα, στούψος του οικισμού Πόρπης Ροδόπης, αστυνομικοίτων Ειδικών Επιχειρησιακών Ομάδων Επέμβασης των Τμημάτων Συνοριακής Φύλαξης Σαπών και Ιάσμου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης συνέλαβαν έναν αλλοδαπό διακινητή, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να μεταφέρει παράνομα στην ενδοχώρα έξι (6) μη νόμιμους μετανάστες.

Σημειώνεται ότι ο οδηγός – διακινητής προηγουμένως δεν συμμορφώθηκε σε σήμα στάσης των αστυνομικών και ανέπτυξε ταχύτητα, πραγματοποιώντας επικίνδυνους ελιγμούς, ενώ στη συνέχεια το όχημα εξετράπη της πορείας του και ακινητοποιήθηκε, χωρίς να υπάρξει κάποιος τραυματισμός.

Επιπλέον, διαπιστώθηκε ότι όλοι οι διακινητές στερούνται άδειας ικανότητας οδήγησης.

Κατασχέθηκαν τρία (3) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα και χρηματικό ποσό.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την προανάκριση ενεργούν τα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης Φερών και Σουφλίου Αλεξανδρούπολης και Σαπών Ροδόπης.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑