Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on November 13th, 2023 | by fileto

0

Στη φάκα της Αστυνομίας ταμίες σπείρας απατεώνων

ΤΟΥΣ ΕΠΙΑΣΑΝ ΣΤΟ ΟΡΜΕΝΙΟ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΚΟΠΑΝΗΣΟΥΝ

Εξιχνιάσθηκαν έπειτα από επιστάμενες έρευνες των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ορεστιάδας, δύο υποθέσεις απόπειρας απάτης, που διαπράχθηκαν χθες (12-11-2023) σε βάρος ηλικιωμένων ημεδαπών σε περιοχές του Έβρου.

Συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί κατηγορούμενοι για τα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση και της απόπειρας απάτης, ενώ η σχετική δικογραφία περιλαμβάνει και άγνωστους συνεργούς τους που αναζητούνται.


Αναλυτικότερα, χθες το μεσημέρι άγνωστος δράστης κάλεσε τηλεφωνικά τους δύο ηλικιωμένους προσποιούμενος τον ιατρό νοσοκομείου και με πρόσχημα ότι συγγενικό τους πρόσωπο χρήζει άμεσης χειρουργικής επέμβασης, απαιτούσε χρηματικά ποσά για την παροχή των υπηρεσιών του, τα οποία θα τοποθετούσαν σε προκαθορισμένο σημείο, προκειμένου στην συνέχεια να τα παραλάβουν οι παραπάνω συνεργοί του, πλην όμως οι προθέσεις του έγιναν αντιληπτές από τους ηλικιωμένους και δεν ολοκληρώθηκε η απάτη εις βάρος τους.

Έπειτα από καταγγελίες των ανωτέρω περιστατικών, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ορεστιάδας πραγματοποίησαν μεθοδική και εμπεριστατωμένη έρευνα κατά τη διάρκεια της οποίας εντόπισαν στην Ορεστιάδα και συνέλαβαν με την συνδρομή αστυνομικών του Τμήματος Διαβατηριακού Ελέγχου Ορμενίου τους δύο αλλοδαπούς δράστες, οι οποίοι επέβαιναν σε Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο που κατασχέθηκε ως μέσο τέλεσης αξιόποινων πράξεων. Επιπλέον κατασχέθηκε ένα κινητό τηλέφωνο.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας, ενώ η αστυνομική έρευνα και η προανάκριση συνεχίζονται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ορεστιάδας, για την ταυτοποίηση των συνεργών τους και την εξακρίβωση τυχόν συμμετοχής τους σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑