Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on September 8th, 2022 | by fileto

0

Διαδικτυακές απάτες σε Ξάνθη και Κομοτηνή

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αστυνομικών Αρχών για την ταυτοποίηση άγνωστων μέχρι στιγμής δραστών, οι οποίοι κατά το χρονικό διάστημα από 29/08 έως 06/09 εξαπάτησαν ημεδαπό στην Κομοτηνή, καταφέρνοντας να του αποσπάσουν διάφορα χρηματικά ποσά.

Συγκεκριμένα, ο παθών εντόπισε στο διαδίκτυο ιστοσελίδα εταιρείας, η οποία διαφήμιζε την αποκόμιση άμεσου κέρδους μέσω επενδύσεων. Ακολούθησαν συχνές τηλεφωνικές επικοινωνίες με διάφορους δράστες, οι οποίοι προσποιούμενοι τους εκπροσώπους της ανωτέρω εταιρίας και χρησιμοποιώντας διάφορα τεχνάσματα και προφάσεις, κατάφεραν να τον εξαπατήσουν και να τον πείσουν να καταθέσει τμηματικά σε διάφορους τραπεζικούς λογαριασμούς, συνολικά το χρηματικό ποσό των 14.800 ευρώ.

Την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Κομοτηνής.


Μεγάλη απάτη και στην Ξάνθη
Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αστυνομικών Αρχών για την ταυτοποίηση άγνωστων μέχρι στιγμής δραστών, οι οποίοι την 5-9-2022, εξαπάτησαν ημεδαπό σε οικισμό της Ξάνθης. Συγκεκριμένα, ο παθών κατά την προσπάθειά του να συνδεθεί σε ηλεκτρονική τραπεζική εφαρμογή (μέσω διαδικτυακής ιστοσελίδας), μεταφέρθηκε σε ιστοσελίδα που προσομοίαζε με αυτή της τράπεζας, όπου πληκτρολόγησε τους προσωπικούς τραπεζικούς του κωδικούς, με αποτέλεσμα άγνωστοι δράστες να αποκτήσουν πρόσβαση σε εταιρικό τραπεζικό λογαριασμό στο οποίο είναι συνδικαιούχος και να αφαιρέσουν το χρηματικό ποσό των 12.000 ευρώ. Την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Ξάνθης.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑