Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on May 7th, 2023 | by fileto

0

Συνεχίζονται τα επικίνδυνα κυνηγητά με τους διακινητές

Συνελήφθησαν χθες και σήμερα (6/7-5-2023) σε περιοχές της Ροδόπης και του Έβρου, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ροδόπης και Αλεξανδρούπολης, τρεις διακινητές, εκ των οποίων ένας ημεδαπός και δύο αλλοδαποί, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις, μη νόμιμους μετανάστες.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, χθες το πρωί, σε αγροτική περιοχή της Ροδόπης, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης συνέλαβαν τον έναν διακινητή, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, στερούμενος άδειας ικανότητας οδήγησης και να μεταφέρει παράνομα στην ενδοχώρα επτά (7) μη νόμιμους μετανάστες.

Σημειώνεται ότι ο οδηγός – διακινητής αρχικά δεν συμμορφώθηκε σε σήμα στάσης των αστυνομικών και ανέπτυξε ταχύτητα οδηγώντας επικίνδυνα, ενώ ακολούθως ακινητοποίησε το όχημα και επιχείρησε να διαφύγει πεζός χωρίς να τα καταφέρει.

Επιπλέον προέκυψε ότι για το όχημα έχει δηλωθεί κλοπή την 17-4-2023 σε αστυνομική υπηρεσία της Αττικής.

Στη δεύτερη περίπτωση, το απόγευμα της ίδιας ημέρας, στην Εθνική οδό Αρδανίου – Ορμενίου, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης συνέλαβαν τον δεύτερο αλλοδαπό διακινητή, διότι ως οδηγός Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου μετέφερε παράνομα στην ενδοχώρα τέσσερις (4) μη νόμιμους μετανάστες.

Σημειώνεται ότι το όχημα εντοπιστηκε ακινητοποιημένο λόγω πρόσκρουσης στις προστατευτικές μπάρες χωρις να υπάρξει κάποιος τραυματισμός.

Στην τρίτη περίπτωση, σήμερα το πρωί, στην Επαρχιακή οδό Κομοτηνής – Ξάνθης, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης συνέλαβαν τον ημεδαπό διακινητή, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να μεταφέρει παράνομα στην ενδοχώρα τέσσερις (4) μη νόμιμους μετανάστες.

Κατασχέθηκαν τα ανωτέρω οχήματα και κινητά τηλέφωνα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την  προανάκριση για τις τρεις υποθέσεις ενεργούν τα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου και Σουφλίου.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑