Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on September 4th, 2023 | by fileto

0

Κλείνουν τα Κέντρα Κατάταξης Νεοσυλλέκτων της Θράκης!!!

ΦΙΛΟΔΩΡΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Κλείνουν με απόφαση του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, που υπέγραψε ο υπουργός κ. Νίκος Δένδιας τα Κέντρα Κατάταξης Νεοσυλλέκτων που λειτουργούσαν από το 2018 σε 5 σημεία της Θράκης.

Η απόφαση αυτή προκαλεί ήδη από χθες εξαιρετικά αρνητική εντύπωση σε όλο τον νομό Ξάνθης – αλλά και στους γειτονικούς νομούς – καθώς είναι απόφαση που πλήττει άλλη μια φορά την ακριτική και εθνικά ευαίσθητη περιοχή της Θράκης.

Μια απόφαση που είχε παρθεί το 2018, οι νεοσύλλεκτοι να παρουσιάζονται κατευθείαν στις μονάδες, στα 23 Σημεία Υποδοχής Οπλιτών (ΣΥΠΟ), χωρίς δηλαδή να κάνουν το δίμηνο της βασικής εκπαίδευσης στα κέντρα, όπου και ορκίζονταν, όπως συνέβαινε παλαιότερα.

Η δικαιολογία που προβάλλεται (από το υπουργείο) είναι ότι κάποιες στρατιωτικές μονάδες στα σύνορα δεν μπορούσαν να ανταποκριθούν ικανοποιητικά στη μαζική κατάταξη και την αρχική εκπαίδευση των νεοσυλλέκτων.

Κι αυτό διότι είχαν το βάρος της κύριας εκπαίδευσης, της εκπαίδευσης ειδικότητας και τις υπόλοιπες υψηλές απαιτήσεις που έχουν τέτοιες μονάδες της παραμεθορίου.

Να θυμίσουμε πως αυτά τα πέντε χρόνια που ίσχυε η συγκεκριμένη απόφαση εκατοντάδες νεοσύλλεκτοι παρουσιάζονταν κάθε τόσο στις στρατιωτικές μονάδες της Θράκης που είχαν οριστεί ως Κέντρα Κατάταξης και τόνωναν την τοπική κοινωνία στις εξόδους τους, ενώ ενίσχυαν την ασφάλεια της περιοχής.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑