Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on October 30th, 2022 | by fileto

0

Στην αντεπίθεση ο Μάκης Παπαδόπουλος κατά Πεφάνη…

«Καταθέτουμε πρόταση μομφής εναντίον του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας»…

  • «Έχει ευθύνη για την προκλητική συμπεριφορά του Δημάρχου Καβάλας που κλείνει τα μικρόφωνα των δημοτικών συμβούλων…» τονίζει ο κ. Παπαδόπουλος

Με ανακοίνωσή του ο επικεφαλής της παράταξης «Ο Τόπος της Ζωής μας», Μάκης Παπαδόπουλος αναφέρει: «Για την ουσιαστική και ολοκληρωμένη πληροφόρηση όλων των συνδημοτών μου, παραθέτω τα παρακάτω αληθινά περιστατικά που έγιναν κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας της 27ης Οκτωβρίου 2022:

Κατά τη συζήτηση του 20ου θέματος της Ημερήσιας Διάταξης «Έγκριση πρωτοκόλλου προσωρινής παραλαβής του έργου: “Διαπλάτυνση τμήματος οδού Νυρεμβέργης στο ύψος του παλαιού Νοσοκομείου”», ζήτησα από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου και μου δόθηκε ο λόγος, για να αναφερθώ σε μία συγκεκριμένη παρατήρηση που έκανε μέλος της Επιτροπής Παραλαβής περί μη εφαρμογής της μελέτης ή τυχόν τροποποίηση της μελέτης και να ζητήσω διευκρίνιση για αυτό.

Και ενώ είχε ήδη απαντήσει ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών στο ερώτημά μου, έλαβε τον λόγο ο Δήμαρχος Καβάλας και απάντησε και εκείνος με σκοπό υποτιμητικό σε βάρος μου λέγοντας ότι δεν γνωρίζω από έργα, όπως εκείνος δεν γνωρίζει από ποδόσφαιρο (άρα δεν δικαιούμαι να ρωτώ τίποτα κατά την γνώμη του;), κλείνοντας εκνευρισμένος «άντε μην τρελαθούμε εδώ μέσα».

Στην ανταπάντησή μου ότι εγώ στο ποδόσφαιρο ήμουν επαγγελματίας αθλητής, ενώ εκείνος είναι δύσκολο να γνωρίζει από έργα όταν έχει κάνει ανεφάρμοστες προτάσεις για την πεσμένη γέφυρα, τότε ο Δήμαρχος – χωρίς να έχει κανένα απολύτως δικαίωμα από τον Κανονισμό – έκλεισε το μικρόφωνό μου από το σύστημα ελέγχου (που έχει την αρμοδιότητα να χειρίζεται βάσει του Νόμου και του Κανονισμού Λειτουργίας αποκλειστικά και μόνο ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου) και μου αφαίρεσε τον λόγο, χωρίς να αντιδράσει στην κίνησή του αυτή ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου.

Μετά, μονολογώντας εκνευρισμένος και υπό την ανοχή και την αδράνεια του Προέδρου, είπε «όχι, άστον» και συνέχισε φωνάζοντας «έχω κάνει τα έργα που δεν φαντάζεσαι, ποια προβολάκια, ποια προβολάκια ρε, ποια  προβολάκια, άσχετε, ε άσχετε».

Ενώ συνέχισε να φωνάζει με κλειστό μικρόφωνο, εγώ του είπα σε απολύτως ήρεμο τόνο «να ολοκληρώσω, μην συγχύζεστε», και τότε ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου μου είπε «κύριε Παπαδόπουλε, σταματήστε να προσβάλλετε», αντί να ανακαλέσει στην τάξη τον Δήμαρχο όπως όφειλε, επειδή χωρίς αρμοδιότητα ο Δήμαρχος μού αφαίρεσε τον λόγο και επειδή ο Δήμαρχος με αποκάλεσε “άσχετο” και συνέχισε ο Δήμαρχος να φωνάζει διαταράσσοντας σοβαρά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Στη συνέχεια, ρωτώ τον Δήμαρχο «που ιδιωτεύσατε;» και εκείνος απαντά «τα έργα που έχω κάνει εγώ στο στρατό δεν τα έχεις υπόψη σου».

Και ενώ προσπαθώ να ολοκληρώσω την τοποθέτησή μου με κλειστό μικρόφωνο, και ενώ ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου συνεχίζει να μου λέει σε αυστηρό τόνο «κύριε Παπαδόπουλε» (αλήθεια, γιατί;;;), και ενώ προσπαθώ να συνεχίσω αφού δεν ακούγομαι λόγω κλειστού μικροφώνου, αμέσως μετά ο Δήμαρχος, απευθυνόμενος σε εμένα προσωπικά, με βρίζει (με κλειστά μικρόφωνα) λέγοντας «βρε άντε από δω… είσαι “καραγκιόζης”».

Εγώ μέχρι εκείνη τη στιγμή διατηρούσα την ψυχραιμία μου και ήμουν απολύτως συνεπής στα καθήκοντά μου, σεβόμενος τον Κανονισμό, την ιδιότητα του Δημάρχου και τον χώρο του Δημοτικού Συμβουλίου. Μόλις όμως άκουσα τον Δήμαρχο να με βρίζει («είσαι “άσχετος”, είσαι “καραγκιόζης”»), και ενώ ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου καθόταν και ανεχόταν και έμενε απαθής απέναντι στην επιθετική συμπεριφορά του Δημάρχου, τότε αντέδρασα και τον αποκάλεσα “μ*λ*κ*” και εκείνος ανταπάντησε «”μ*λ*κ*ς” είσαι και φαίνεσαι!».

Στη συνέχεια (με ανοικτά μικρόφωνα) ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου λέει «ο κύριος Παπαδόπουλος αποβάλλεται από την αίθουσα, κύριε Παπαδόπουλε βγείτε από την αίθουσα τώρα, αποβάλλεστε από την αίθουσα» και εγώ του απαντώ «και ο κύριος Δήμαρχος;» (με κλειστό μικρόφωνο, αλλά η στιχομυθία υπάρχει στο διαδίκτυο και ακούγεται) και συνεχίζω «για ποιον λόγο;».

Ο Πρόεδρος απαντάει «Γιατί αποκαλέσατε τον Δήμαρχο με μία απρεπέστατη φράση, γι’ αυτό», εγώ του λέω «όπως και ο Δήμαρχος» και συνεχίζει ο Πρόεδρος «Βγείτε έξω τώρα, γιατί θα σας βγάλω εγώ» και ανταπαντώ «και ο ίδιος του», τότε ο Πρόεδρος σηκώνεται και λέει «Μάκη βγες έξω, θα ‘ρθω και θα σε βγάλω εγώ σηκωτό!».

Επειδή σέβομαι τον θεσμό του Δημοτικού Συμβουλίου και την ιδιότητα του Δημάρχου, ζητώ συγνώμη από όλους τους συνδημότες μου για τη λέξη που χρησιμοποίησα από δικαιολογημένη αγανάκτηση.

Παρ’ όλα αυτά, θέλω να επισημάνω ότι την λέξη αυτήν τη χρησιμοποίησα μετά από επανειλημμένες προσωπικές προκλήσεις και επιθέσεις του Δημάρχου εναντίον μου, υβριστικές και απαξιωτικές, και χωρίς καμία αντίδραση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου προς τον Δήμαρχο.

Αποδεικνύεται λοιπόν, από την στάση του Δημάρχου και του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, ότι ο μόνιμος στόχος τους είναι να αποπροσανατολίσουν του δημότες από τα πραγματικά και ουσιαστικά προβλήματα του Δήμου Καβάλας και τον τρόπο επίλυσής τους.

Πρέπει να γνωρίζουν οι συνδημότες μας ότι εγώ και η παράταξή μας Ο ΤΟΠΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ θα συνεχίσουμε να αναδεικνύουμε τα πραγματικά προβλήματα του Δήμου και των δημοτών μας, να ασκούμε τον αντιπολιτευτικό ρόλο που μας έδωσαν οι δημότες μας, θα συνεχίσουμε την κριτική κατά των άστοχων και επιζήμιων επιλογών της τωρινής διοίκησης του Δήμου και θα συνεχίζουμε να προτείνουμε γόνιμες και ουσιαστικές λύσεις για όλα τα προβλήματα.

Σε καμία περίπτωση δεν θα παρασυρθούμε από την πολιτική “κατρακύλα” των κυρίων Μουριάδη και Πεφάνη, που επιδίδονται σε αγώνα υποβάθμισης του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας.

Για τους λόγους αυτούς, κάνουμε γνωστό ότι θα καταθέσουμε τις επόμενες ημέρες πρόταση μομφής κατά του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας κ. Πεφάνη, η οποία θα συζητηθεί σε Ειδική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας.

Η  Καβάλα έχει αποφασίσει να γυρίσει σελίδα!».


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑