Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on November 3rd, 2022 | by fileto

0

Πέντε διακινητές στη φάκα των Αστυνομικών

Συνελήφθησαν χθες (2-11-2022), σε περιοχές του Έβρου και της Καβάλας, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης και Καβάλας, πέντε (5) ημεδαποί διακινητές, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, μη νόμιμους μετανάστες.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, το πρωί πλησίον του οικισμού Αρδανίου Έβρου, αστυνομικοί της Ειδικής Επιχειρησιακής Ομάδας Επέμβασης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης συνέλαβαν μία ημεδαπή, διότι οδηγώντας Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, στερούμενη άδειας ικανότητας οδήγησης, μετέφερε παράνομα στην ενδοχώρα τέσσερις (4) μη νόμιμους μετανάστες.

Στη δεύτερη περίπτωση, το απόγευμα στην Εγνατία Οδό Καβάλας – Θεσσαλονίκης, αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Καβάλας πραγματοποίησαν σήμα στάσης σε οδηγό Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, ο οποίος δεν συμμορφώθηκε και συνέχισε την πορεία του, αναπτύσσοντας ταχύτητα και πραγματοποιώντας επικίνδυνους ελιγμούς.

Έπειτα από επιστάμενες έρευνες οι αστυνομικοί εντόπισαν έτερο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στην Εθνική Οδό Καβάλας – Θεσσαλονίκης στο οποίο επέβαιναν τέσσερις ημεδαποί και συνέληφθησαν, διότι όπως προέκυψε ο ένας από αυτούς ως οδηγός του πρώτου οχήματος μετέφερε νωρίτερα παράνομα στην ενδοχώρα επτά (7) μη νόμιμους μετανάστες, ενώ οι άλλοι τρεις επιβαίνοντες στο δεύτερο όχημα λειτουργούσαν ως προπομπός για την αποφυγή αστυνομικών ελέγχων στο όχημα μεταφοράς των μη νόμιμων μεταναστών.

Στο πλαίσιο συνεχιζόμενων ερευνών και αναζητήσεων εντοπίσθηκαν οι επτά (7) μη νόμιμοι μετανάστες πλησίον του κόμβου Αγίου Ανδρέα Καβάλας, καθώς επίσης και το όχημα μεταφοράς μη νόμιμων μεταναστών, το οποίο οι δράστες είχαν αποκρύψει στην περιοχή.

Σημειώνεται ότι και οι δύο οδηγοί των παραπάνω αυτοκινήτων στερούνται άδειας ικανότητας οδήγησης.

Κατασχέθηκαν τρία (3) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, κινητά τηλέφωνα και χρηματικά ποσά.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την προανάκριση ενεργούν το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Φερών Αλεξανδρούπολης και το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Καβάλας.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑