Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on January 22nd, 2024 | by fileto

0

Βαριά χαράτσια στα δημοτικά τέλη στην Καβάλα

ΥΠΕΡΟΓΚΕΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΣΤΟ 100% – ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΗ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΤΟ ΨΗΦΙΣΑΝ ΟΛΟΙ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΜΟΥΡΙΑΔΗ

Στο σημερινό δημοτικό συμβούλιο παίρνοντας τον λόγο ο δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης τόνισε ότι η καθαριότητα είναι ανταποδοτική και υπήρχε μια εξαίρεση τα προηγούμενα χρόνια όπου μπορούσε ο δήμος να καλύψει τις δαπάνες που υστερούσαν με τα Τακτικά έσοδα.

Με βάση την ανταπόδοση των τελών και επειδή ο δήμος δεν πρόκειται να δώσει χρήματα από τα ανταποδοτικά και επειδή η Καθαριότητα πρέπει να γίνεται σωστά και αποτελεσματικά σε έναν τουριστικό δήμο όπως η Καβάλα, πρέπει να πάρει ο Δήμος Καβάλας ιδιώτη επιχειρηματία να συμμετέχει στην αποκομιδή απορριμμάτων, να καθαρίζει τα πεζοδρόμια, να κατεβάζει τα πανώ που κρεμάνε, και επειδή πρέπει να πλένουμε τους κάδους σε τακτά χρονικά διαστήματα, πέραν της λειτουργίας του καφέ κάδου, θα χρειαστεί περισσότερο προσωπικό.

Παράλληλα έχει ο Δήμος να πληρώσει το Τέλος Ταφής και επειδή αυξάνονται οι μισθοί των υπαλλήλων, πέραν της ανανέωσης του στόλου απορριμματοφόρων, πρέπει να αυξήσει τα δημοτικά τέλη.

Δεν θα είμαι ευχάριστος ως δήμαρχος και πρέπει να εξασφαλίσω στους δημότες ποιότητα ζωής και επειδή προέρχομαι από οικογένεια που δύσκολα τα έβγαζε τα προς το ζειν, θα γίνει αύξηση των ανταποδοτικών.

Εκείνη την ώρα ακούστηκαν φωνές διαμαρτυρίας και ο δήμαρχος είπε «φωνάζετε δεν φωνάζετε εγώ θα προχωρήσω (αυξήσεις)…»!

ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΣΧΟΛΗΘΩ ΜΕ ΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Στην πορεία της συνεδρίασης τον λόγο πήρε εκπρόσωπος των Σωματείων Οικοδόμων και Εργαζομένων στην Εστίαση, καταγγέλλοντας την διοίκηση του δήμου Καβάλας, μιλώντας σκληρή γλώσσα και ζήτησε μειώσεις και όχι τις αυξήσεις που φέρνετε…

Ζητάτε από τους δημότες να πληρώσουν την τουριστική εικόνα από την οποία κερδίζουν οι ξενοδόχοι; Να πάτε να τα πάρετε από αυτούς ή από το Κράτος, είπε.

Εμείς ως πολίτες ζητάμε μείωση!

Απαντώντας ο δήμαρχος Θ. Μουριάδης είπε ότι το Κράτος δεν μας δίνει χρήματα και μας παρακρατά και το τέλος ταφής από τους ΚΑΠ, θα ενώσουν τις ΔΕΥΑ και θα μας παρακρατήσουν τις οφειλές τους… είναι μονόδρομος οι αυξήσεις!

«Δεν θα ξανασχοληθώ με την Αυτοδιοίκηση, αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση (της υποχρηματοδότησης των δήμων)», είπε ο δήμαρχος Καβάλας.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑