Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on December 27th, 2023 | by fileto

0

Τελευταία ευκαιρία για αδέσποτα ακίνητα στην ΑΜ-Θ

Τελευταία ευκαιρία για ιδιοκτήτες ακινήτων και στην ΑΜΘ που δεν δηλώθηκαν στο Κτηματολόγιο

Μία ακόμη -τελευταία – ευκαιρία δίνεται σε ιδιοκτήτες ακινήτων που δεν δηλώθηκαν στο Κτηματολόγιο και χαρακτηρίστηκαν ως «Αγνώστου Ιδιοκτήτη»: Θα έχουν τη δυνατότητα να καταθέσουν εκπρόθεσμη δήλωση κτηματογράφησης έως τις 30 Νοεμβρίου, ώστε να μη χάσουν την κυριότητα τους και τα ακίνητα περιέλθουν στο Δημόσιο.

Ομως για να καταθέσουν δήλωση πρέπει να έχουν στα χέρια τους όλα τα νομιμοποιητικά έγγραφα (τίτλους ιδιοκτησίας κλπ) και να μπορούν να εντοπίσουν το ακίνητό τους.

Η δυνατότητα αυτή αφορά περίπου 15.000 «Αγνώστου Ιδιοκτήτη Ακίνητα», τα οποία βρίσκονται σε 35 περιοχές σε όλη τη χώρα και οι ιδιοκτήτες τους αμέλησαν να τα δηλώσουν έως το 2018, όταν οριστικοποιήθηκαν οι κτηματολογικές εγγραφές.

Στις περιοχές αυτές άνοιξαν εκ νέου οι  φάκελοι του Κτηματολογίου, προκειμένου να υποβληθούν δηλώσεις και να γίνουν τακτοποιήσεις και ταυτοποιήσεις για τα «Αγνώστου Ιδιοκτήτη Ακίνητα».

Συμπεριλαμβάνονται πολλοί Δήμοι της Αττικής, όπως Βριλήσσια, Μελίσσια, Ελευσίνα, Γέρακας, Νέα Πέραμος, Νέα Σμύρνη, Ρέντης, Νέο Ψυχικό, αλλά και περιοχές της Θεσσαλονίκης, Αιτωλοακαρνανίας, Αργολίδας, Αρκαδίας, Αρτας, Αχαΐας, Δράμας, Πάτμου, Εβρου, Ευβοίας, Ζακύνθου, Ηλίας, Ημαθίας, Θεσπρωτίας, Καβάλας, Καστοριάς, Κεφαλληνίας, Κιλκίς, Κοζάνης, Κυκλάδων, Λακωνίας, Λάρισας, Λευκάδας, Μαγνησίας, Μεσσηνίας, Ξάνθης, Πιερίας, Πρέβεζας, Ροδόπης, Τρικάλων, Φθιώτιδας και Φλώρινας.

Παράταση έως τις 30 Νοεμβρίου 2024 έχει δοθεί και για τη διόρθωση των αρχικών εγγραφών που έληγαν στο τέλος του έτους. Αφορά ακίνητα περιοχών όπου λειτουργούν ήδη Κτηματολογικά Γραφεία. Στόχος είναι να δοθεί επαρκές χρονικό περιθώριο για την άσκηση των σχετικών αγωγών.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑