Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on November 22nd, 2022 | by fileto

0

Μες στο φράγμα είναι ωραία άμα βρεις καλή παρέα !!

ΕΠΙΚΟ ΤΡΟΛΑΡΙΣΜΑ ΤΟΥ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΥ

Με φόντο το φράγμα Ιασίου στη Ροδόπη που είναι πολύπαθο, έχει περάσει από σαράντα κύματα και έχει μακρά ιστορία, ο μουσικός, αλλά και κάτοικος της περιοχής ανέβασε αυτό το επικό τρολ!

Μικρό ιστορικό του φράγματος

Το φράγμα Ιασίου είναι χωμάτινο/λιθόρριπτο φράγμα µε κεντρικό αργιλικό πυρήνα, του οποίου οι προϋπολογισμοί, όταν ξεκίνησαν οι διαδικασίες για την κατασκευή του, ήταν σε δραχμές.

Το θεμελίωσε τον Μάιο του 2002, η τότε Υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, κ. Βάσω Παπανδρέου, με την χρηματοδότηση να προέρχεται από το Γ΄ Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης, το οποίο θα χρηματοδοτούσε και την διενέργεια αναδασμού σε έκταση 39.800 στρεμμάτων, καθώς και την εκτέλεση των αναγκαίων έργων, ώστε να μεγιστοποιηθούν τα αποτελέσματα της χρήσης του αρδευτικού νερού.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχονταν στα 24.064.564 ευρώ (8.200.000.000 δρχ.) και αναμενόταν να παραδοθεί στις 10 Νοεμβρίου 2005. Το έργο αν και ήταν ενταγμένο στο Γ’ Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης δεν ολοκληρώθηκε στα χρονικά όρια του προγράμματος με αποτέλεσμα ένα μέρος της σύμβασης να μείνει σε εκκρεμότητα, γιατί δεν μπορούσε να αντλήσει χρηματοδότηση.

Τον Ιανουάριο του 2015 δημοπρατήθηκε από την ΠΑΜ-Θ το υποέργο: «Αποπεράτωση εργασιών Φράγματος Ιασίου Ροδόπης» του έργου: «Κατασκευή φράγματος Ιασίου Ροδόπης– συνέχιση του έργου», προϋπολογισμού 2.130.000 ευρώ, το οποίο αναμενόταν να ολοκληρωθεί, από την υπογραφή της σύμβασης με τον ανάδοχο εργολάβο, εντός δεκαοχτώ μηνών, αλλά χρειάστηκαν αρκετές παρατάσεις, και παράλληλα έργα, για να ολοκληρωθεί το φράγμα.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑
  • WordPress › Error

    There has been a critical error on this website.

    Learn more about troubleshooting WordPress.